avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... refuz comunicare date persoana care a facut o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

refuz comunicare date persoana care a facut o reclamatie

ati intalnit vreun caz in care o persoana sa va actioneze in instanta pt. ca ati refuzat sa-i comunicati numele si datele personale ale celui care a facut sesizare privind nereguli din activitatea celui dintai?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 11 Octombrie 2012
in caz daca sunteti pers fizica atunci nu sunteti birou informational, iar daca pers x a mai si cauzat unele abateri legale atunci nu merge vorba nici de complicitate, in rest consider ca pers x face "valuri" ca sa-i furnizati informatia de care are nevoie sistfel a recurs la procedul dat deoarece alta clae nu are de unde sa obtina info respectiva, totdata consider ca poate si a exagerat verbal cu astfel de delcaratii, deoarece in fond practic nu are cum si pentru ce sa va oblige instanta sa furnizati astfel de info.

... desi poate colegii vor avea si alta opinii , chiar sunt curios sa aflu.

Succese dvstra
Este vorba despre o institutie publice (cea care a primit sesizarea).
Art. 46 din Legea nr.188/1999:
Funcţionarii publici au obligaţia să păstreze secretul de stat, secretul de serviciu, precum şi confidenţialitatea în legătură cu faptele, informaţiile sau documentele de care iau cunoştinţă în exercitarea funcţiei publice, în condiţiile legii, cu excepţia informaţiilor de interes public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza confidentialitate in cadrul unui contract MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! Ma intereseaza cum ar trebui formulata/ce ar trebui sa contina o clauza de confidentialitate in cazul unui contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Confidential? 12ana34 12ana34 Salariul de merit,primele si suplimentele sunt confidentiale? Ma refer la nume, nu la sume.Ce document face referire la acest lucru? E vorba de institutie de ... (vezi toată discuția)
Legislatie sesizari dirina2 dirina2 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca, atunci cand o persoana face o sesizare catre o institutie, reprezentantii acelei institutiei pot dezvalui persoanei ... (vezi toată discuția)