avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tardivitatea deciziei disciplinare a angajatorului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tardivitatea deciziei disciplinare a angajatorului raportat la data constatarii abaterii disciplinare ,nerespectarea termenului de 30 de zile, consecinte juridice

Mi s-a desfacut contractul de munca pentru abateri disciplinare grave. Abaterile au fost constatate de angajator la data de 3 ianuarie 2012, iar decizia de desfacere a contractului a fost intocmita la data de 7 februarie 2012, cu nerespectarea termenului de 30 de zile prevazut de art.252 al.1 din C.muncii , conform caruia
(1)" Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisã în formã scrisã, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luãrii la cunoştinţã despre sãvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data sãvârşirii faptei".
Pot invoca tardivitatea intocmirii deciziei la completul specializat in litigii de munca si care sunt consecintele acest caz. ,Eu presupun ca este un motiv de nulitate absoluta a deciziei, astept cu interes parerea comunitatii avocatiale.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 10 Octombrie 2012
Daca data inregistrarii referatului de aducere la cunostinta angajatorului a abaterii disciplinare este 03.01.2012 puteati contesta decizia, dar ma tem ca termenul de contestare a deciziei a fost deja depasit...
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Nu mai puteti invoca nimic ... dreptul dvs la actiune s-a prescris.
Am contestat decizia disciplinara in termenul legal de 30 de zile de la data la care am luat cunostinta de ea si deja mi s-a fixat termen de judecata.
Puteti invoca prescriptie dreptului angajtorului de a mai emite decizia de sanctionare , ca urnmare a faptului ca s-a depasit termenul de 30 de zile prevazut in art.252 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen 30 zile sanctiune disciplinara Cos24min Cos24min Buna seara, Compania la care am lucrat, a luat act de cunostiinta de abaterile disciplinare printr-un raport inregistrat la data de 19 oct 2018, la comisia de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea din functie a unei persoane? andreya1202 andreya1202 buja seara, se poate cere schimbarea din functie a unei persone in urma abaterilor disiciplinare? Stiu ca cea mai dura sanctiune este desfacerea CIM. Eu ... (vezi toată discuția)
Termen emitere decizie concediere nemesisnmm nemesisnmm Buna seara! As dori un raspuns daca se poate pentru un termen in care a fost emisa o decizie de concediere.In data de 19.07.2010 persoana care a primit ... (vezi toată discuția)