avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Statul roman i.a confiscat bunicului meu un teren in anii 50.imediat dupa revolutie am demarat procesul de restituire .nu a fost posibil fara un proces in
sine.numai ca in momentul in c ate noi ne judecam,unii dintre vecini au inceput sa.si faca uzucapiuni pe terenul nostru aflat in litigiu.ciudat este ca in nici una din aceste uzucapiuni nu este impotriva noastra,sau a celor cu care ne respectiv judecam atunci respectiv primaria.dupa ce am recastigat terenul inapoi prin judecata am inceput sa facem cadastru, int:Pabulare etc.am observat acesteni uzucapiuni.am inceput sa ne judecam cu vecinii respectivi.am pierdut un proces
care judecatorul a admis uzucapiunea lor in defavorea titlului nostru..ma poate ajuta cineva.plsss
Cel mai recent răspuns: pretor1234 , utilizator 12:26, 10 Octombrie 2012
Stimat forumist,

Să înțeleg că ați pierdut definitiv prin acestă uzucapiune?
interesant şi curios lucru !
1) prin care dintre cele 3 forme de uzucapiune : 10, 20, cumva cea de 30 de ani ?!
2) dacă dvs. prin acţiunea de retrocedare :
a) aţi câştigat terenul ;
b) aţi TULBURAT orice formă de uzucapiune;
c) cum de era posibil ca pe timpul judecării litigiului dvs. cu Primăria, vecinii dvs. să introducă o acţiune în uzucapiune, să câştige (de-şi era tulburată orice formă de uzucapiune), să intabuleze înaintea dvs ???
dacă binevoiţi, puteţi reveni cu ceva date mai concrete.
Culmea am pierdut.irevocabil la tribunal.inca sunt socat.
Am acasa dosare cu uzucapiuni false cu numele bunicului meu citat la adrese diferite.
.descoperite intamplator de mine.vreau sa va intreb daca mai pot face ceva din moment ce s.a pronuntat decizia irevocabila
Stimat forumist,

Considerentele expuse de instanță ar ajuta la acordarea unui sfat.

Cum s-a apărat bunicul? Sau, din cauza citărilor la alte adresa nu s-a prezentat?

Poate nu ar fi rău să precizați și data pronunțării deciziei. De asemeni, în timpul recunoașterii, instanța a recunoscut caracterul abuziv al confiscării?

Cu stimă.

Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
andreigrigoriu, moderator

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie! maxxwollf maxxwollf am castigat procesul cu un individ care imi ocupase abuziv capatul unui teren :am hotararea definitiva si irevocabila cu titlu executoriu si am deschis ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani dan_co dan_co Buna ziua. In cazul in care un proprietar al unui teren (cu titlu de proprietate) lasa acel teren spre folosinta unei alte persoane, pe baza unei intelegeri ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune si mostenire alexandru_t alexandru_t Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri legate de uzucapiune. Bunica mea detine un teren trecut in cartea funciara. Acest teren a fost utilizat in ultimii 5-6 ... (vezi toată discuția)