Am si eu cateva nelamuriri legate de uzucapiune. Bunica mea detine un teren trecut in cartea funciara. Acest teren a fost utilizat in ultimii 5-6 ani de catre o alta persoana fara nici un act intre bunica mea si acea persoana. Bunica mea platind impozitul pe teren in fiecare an. Intrebarile mele sunt urmatoarele.
Poate acea persoana sa revendice terenul in momentul de fata?
Daca bunica mea moare, terenul ar ramane prin mostenire mamei mele (singura ei fata), persoana respectiva poate sa obtina terenul?
Cine ar putea să revendice terenul este bunica dvs, nu cel care posedă, având în vedere că revendicarea este acțiunea proprietarului neposesor împotriva posesorului neproprietar.
Dacă vă referiți la uzucapiune, este nevoie, în condițiile arătate, să fi trecut 30 ani pentru ca cel care utilizează, fără titlu, să uzucapeze. Și acest lucru numai dacă nu este detentor precar, ceea ce cred că este, având învedere că bunica își plătește impozitele pentru respectivul teren.
Terenul va rămâne, deci, moștenire mamei dvs. După deschiderea succesiunii - decesul bunicii - urmatăde dezbaterea succesorală, aceasta își va putea apăra drepturile de proprietar.
Uzucapiune
ContSters83715
Cineva a primit un teren de la ICS Mogosoaia in FOLOSINTA, pe baza de adeverinta, care sa ii foloseasca si in caz de control.
Acum dupa 30 de ani este ... (vezi toată discuția)