avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada pe care se poate plati in baza contract ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada pe care se poate plati in baza contract asigurare pensii.

Buna ziua. Sunt angajat cu contract de munca pe perioada determinata, apoi se incheie contractul de munca, sunt somer o perioada scurta ( o luna, doua), dupa care ma reangajez. Pe perioada cat nu am fost angajat pot face contract de asigurare in sistemul de pensii chiar daca il fac doar pentru o luna (care este perioada minima pentru care pot plati in baza unui contract de asigurare)? Daca fac acest contract pe o perioada mai mare, iar in interiorul acestui interval ma angajez, cum se procedeaza? Trebuie sa anunt eu casa de pensii de noul statut de peroana angajata? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:50, 9 Octombrie 2012
1. Puteti incheia contract de asigurare cu Casa de Pensii pe ce perioada doriti dvs.

2. - In contract sunt prevazute toate posibilitatile de incetare a lui.
- Una din aceste posibilitati este la cererea scrisa a dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt "somer"- fara acte si doresc sa ma angajez. am propus unui patron sa ma angajeze cu un contract prestari servicii( sa-mi fac un pfa. m-a refuzatspunandu-mi: "toti oamenii la mine sunt angajati". Ciubotaru Daniela Ciubotaru Daniela Am propus unui patron sa ma angajeze cu un contract prestari servicii( sa-mi fac un pfa). M-a refuzat spunandu-mi: \"Toti oamenii la mine sunt angajati\".Mi-a ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinaa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, Un CIM pe perioada determinata poate fi modificat in CIM pe perioada nedeterminata prin act aditional de la data expirarii respectivului CIM sau ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei la fondul cas mariana1955 mariana1955 Am incheiat in urma cu un an un contract cu Casa de Pensii pentru a plati lunar la casierie suma de 234 lei calculata la nivelul salariului minim pe economie, ... (vezi toată discuția)