avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe-contract de cedare de drepturi de autor
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe-contract de cedare de drepturi de autor

In cazul unui contract de cedare de drepturi de autor, as dori sa stiu :
1.Ce contributii la stat sunt obligatorii? Am citit ca se plateste impozit la sursa de 10%, si restul pana la 16 se calculeaza dupa deducerea de 40% din venitul brut.Dar, alte contributii mai sunt obligatorii?(ex: contributia la sanatate?)
2.Acest fel de contract se poate incheia cu persoane fizice, care nu sunt autorizate?
Va rog sa-mi indicati ce legi trebuie sa cunosc ca sa fiu in legalitate ca sa stiu ce ma de facut ca persoana fizica neautorizata.( cazul unui student - design multimedia)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:45, 26 Ianuarie 2009
Studiati in primul rand Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, modificata si actualizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati declaratie unica (categorie venituri + recitficativa) Bogdan52 Bogdan52 Buna seara, Detin un PFA inregistrat in Romania, de unde si lucrez, si obtin venituri din activitati independente realizate pentru un client din interiorul ... (vezi toată discuția)
Contract drept de autor adrian85 adrian85 Buna seara, am semnat si eu un contract de drept de autor cu o firma, intrebarea mea este, trebuie sa fiu persoana fizica autorizata pentru a fi valabil, care ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri din drepturi de autor ewe ewe Va rog -ajutor!In cazul in care o institutie de invatamant privata solicita unui prof. univ. dr. -rezident-sustinerea unui curs (din publicatiile personale ... (vezi toată discuția)