avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

maternitate

Daca m-am intors la munca dupa 11 luni de la momentul nasterii cat timp sunt obligatii sa ma tina ?Daca sunt intretinator de familie pot sa ma concedieze?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:39, 14 Octombrie 2012
Daca data nasterii copilului este ulterioara datei de 01.01.2011, inclusiv , atunci angajatorul ii este interzis sa va concedieze pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC ....
daca sunt unicul intretinator de familie pot sa ma dea afara dc mi s-a desfiintat postul?
1. - Nu exista nici o prevedere legala care sa oblige pe angajator sa nu va concedieze pe motiv ca sunteti unicul intretinator de familie.
- Aceasta prevedere poate exista numai in CCM aplicabil unitatii in care lucrati sau in Regulamentul intern al acesteia.

2. Daca s-a desfiintat postul ocupat de dvs. vi se poate oferi un alt post daca acesta este disponibil in unitate.
@ dana_jeje

Numai daca in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern acest lucru este prevazut ca si criteriu avut in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.

Daca considerati ca incetarea raportului de munca ca fiind nelegala. atunci aveti dreptul de a o contesta in instanta.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a te reangaja dupa concediul de ingrijire copil 2 ani IULIA I IULIA I Buna ziua, am si eu o nelamurire. E obligat patronul sa te primeasca la servici dupa efectuarea concediului de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, conform ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediata? ank1307 ank1307 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - contract de munca, restructurari Mihaela Capatina Mihaela Capatina Buna ziua In cazul unor restructurari care sunt criteriile legale de restructurare tinand cont ca este societate comerciala care nu are contract colectiv de ... (vezi toată discuția)