avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Alegeri la sindicat!
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Alegeri la sindicat!

In urma cu doi ani,la unitatea in care imi desfasor activitatea,s-au facut alegeri pentru functia de presedinte a organizatiei sindicale,dupa revocarea din functie a fostului presedinte.Fostul presedinte a stat in functie numai doi ani,actualul presedinte nu doreste sa organizeze alegeri,pe motivul neancheierii mandatului de patru ani,cat specifica statutul,in aceeasi situatie se afla si o parte din liderii pe sectoare.Cum am putea declansa alegeri pe intreaga unitate in conditiile deplinei legalitati?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai8 , utilizator 20:59, 10 Octombrie 2012
Nu ati expus situatia completa.In mod normal trebuie sa i se incheie mandatul.Dar ce prevede statutul? In ce situatie poate fi revocat? Trebuie sa existe asemenea clauze. In orice caz,trebuie convocata Adunare Generala (Extraordinara) care va hotara revocarea liderului concomitent cu alte alegeri.
Studiati statutul in ce conditii poate fi convocata.
Mai exista o alta cale, in justitie dar care se va pronunta tot in baza statutului.
Situatia este interesanta.
Va astept cu precizari la statut.
O zi buna!
Alegerile la nivelul tuturor organizatiilor au loc odata la patru an si se fac prin vot universal si secret.Presedintele este ales prin vot secret,universal,de catre membrii de sindicat pentru un mandat de patru ani!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sindicat azeret azeret In unitatea noastra urmeaza sa se organizeze alegeri pentru presedinte, prim-vicepresedinte si vicepresedinti. Membri sindicali ar vrea sa aleaga persoanele ... (vezi toată discuția)
Corect nu este, dar legal? arlette arlette buna ziua intr-o unitate cu 40 salariati,are loc(cu o intarziere de o luna!),alegerea reprezentantului salariatilor.Fostul reprezentant,profitand de o sedinta ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedam? kuriaky kuriaky La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze ... (vezi toată discuția)