avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cum se pleaca in europa?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cum se pleaca in europa?

Un cetatean arab are invitatie pentru a ajunge in romania.Cum poate parasi Romania,pentru a ajunge intr-o alta tara din Europa?Care ar fi variantele legale si ce efecte ar avea asupra persoanei care i-a facut invitatia?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 01:18, 10 Octombrie 2012
Varianta legală pentru ca un cetățean al unui stat Arab să părăsească România este să aibă un Pașaport valabil și pentru a intra într-un alt stat european, este de a avea pașaportul valabil si o viză, dacă e cazul.
Cetateanul abia a ajuns in Romania,cu viza pentru Romania.Iitrebuie viza pt a calatori intr-un alt stat european?
Viza pentru Romania e valabila doar pentru Romania. Nu suntem inca in schengen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la libera circulatie ue al unui cetatean turc cu permis de sedere in romania patruzeci patruzeci Buna ziua, Avem situatia urmatoare: cetatean turc, venit la studii superioare la zi de lunga durata in Romania cu pasaport valabil si viza asteapta sa i se ... (vezi toată discuția)
Calatorie - permis de sedere temporara expirat AmineM AmineM Buna ziua, Sunt cetatean marocan, student in Romania de 5 ani. Permisul meu de sedere temporara pentru studii a expirat la inceputul lunii, am aplicat ... (vezi toată discuția)
Cetatean sarb, permis de sedere in romania DusanDule DusanDule Buna seara ! Sunt cetatean sarb si vreau sa obtin permis de sedere in Romania(sunt casatorit cu o cetateanca romanca ) am toate actele necesare pentru a ... (vezi toată discuția)