avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamant in Germania
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamant in Germania

Va scriu intrucat am nevoie deun sfat.
Varul meu a fost condamnat in Germania la detentie pe viatza.Acum dupa transferarea in Romania are dreptul sa-si redeschida dosarul ,intrucat in Romania nu lua pedeapsa asta ptr.fapta savasita sau cel putin sa ai fie facuta o echivalare a pedepsei .Deoarece in Germania pedeapsa era se max.15 ani iar in Romania este 25.
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 23:13, 13 Octombrie 2012
daca a fost condamnat in Germania, nu se va redeschide dosarul in Romania.
Convenţia europeană asupra transferării persoanelor condamnate, adoptată la Strasbourg arata ca doar executarea se face in alt loc decit cel al condamnarii initiale dar nu permite o noua judecare a cauzei.
Stimate domn,

Trebuie sa stiti sa ca exclusa rejudecarea in Romania.

De asemenea, poate exista ipoteza sa nu poata fi transferat in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal u.e. laur007 laur007 Buna ziua, am o intrebare destul de delicata :( O cunostinta de-a mea (cetatean roman), a fost condamnata in Germania pentru niste infractiuni, acum executa ... (vezi toată discuția)
Drept penal - u.e. laur007 laur007 Buna ziua, am o intrebare destul de delicata :( O cunostinta de-a mea (cetatean roman), a fost condamnata in Germania pntru niste infractiuni, acum executa ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar Buna seara sotul meu este arestat in Spania ,a primit o pedeapsa de patru ani . Cum se cere repatrierea ? Si in momentul cand va fi in Romania ,vom avea ... (vezi toată discuția)