avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... model de interogatoriu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

model de interogatoriu

Imi poate spune cineva un model de interogatoriu pentru locatarii rauplatnici? si va mai rog daca puteti sa imi spuneti cum formulez o precizare privind cuantumul datoriei la intretinere si penalitatile. Va multumesc

Este vorba despre o asociatie de proprietari si locatari care cheama la interogatoriu un proprietar sau locatar in vederea recuperarii intretinerii neachitate si a penalitatilor.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
nicusofia, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicusofia , utilizator 18:22, 10 Octombrie 2012
Nu va suparati, cum adica interogatoriu? Cine pe cine sa ancheteze si in ce scop?
Interogatoriu inseamna un set de intrebari puse de judecator si raspunsurile primite de la una din partile implicate intr-un proces. Dar se pare ca nu sunteti judecator, asa cum rezulta din explicatia cu asociatia...
Totusi, ce fel de asociatie este, de locatari sau de proprietari?
Asociatia poate trimite restantierului o notificare.
Asociatia poate apela la un mediator care-l invita pe restantier la o discutie in care partile sa se intalneasca, sa discute, sa negocieze si sa stabileasca o intelegere.
Asociatia poate impune privilegiu imobilira si poate sa actioneze restantierul in judecata.
Dar asociatia nu poate ancheta sau interoga pe nimeni.

Multumesc mult pentru raspuns, intradevar nu sunt judecator, dar in dosarul respectiv, dupa cum am precizat, s-au chemat paratii la interogatoriu si un domn avocat mi-a spus ca eu ca aparator al asociatiei trebuie sa am un interogatoriu pregatit pentru a intreba paratii inn fata instantei.
Adica sunteti avocat si reprezentati asociatia de proprietari intr-un proces?
Daca ati solicitat instantei proba cu interogatoriu, da, este adevarat ca trebuie sa formulati intrebarile pe care sa le puneti la dispozitie judecatorului.
Intrebarile trebuie formulate in asa fel ca cel ce raspunde sa fie determinat a raspunde scurt si raspunsurile sa foloseasca la demonstrarea in fata judecatorului a ceea ce vrea asociatia.
De exemplu:
1. Este adevarat ca locuiti in apartamentul 19 bloc X..., din data de...?
2. Este adevarat ca in acest apartament locueste familia dv compusa din 3 persoane?
3. Este adevarat ca ati refuzat accesul reprezentantului in apartament pentru citirea apometrelor?
4. Este adevarat ca ati solicitat presedintelui asociatiei esalonarea restantelor?
........
sau altceva care sa-l determine sa recunoasca, sa raspunda cu DA sau NU si din acestea judecatorul sa inteleaga si sa-l oblige la plata debitelor.
Multumesc mult pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)
Proces otto2007 otto2007 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pe 23 am termen. Suntem la administrare probe, expertiza. Comitetul executiv si presedinta sustin ca nu au acte ... (vezi toată discuția)
Restantieri la plata cheltuielilor de bloc popanaid popanaid Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este procedura legala prin care am putea sa-i determinam pe locatarii unui apartament de pe scara unui bloc ( sunt 15 ... (vezi toată discuția)