avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere

buna ziua ,daca mia murit tata socru si am plecat la inmormantare la vreo 700 km de locul de munca la cate zile libere am dreptul si ce fel de libere ,platite sau fara plata ,zile lucratoare sau calendaristice?
Cel mai recent răspuns: MARIANASAVA , utilizator 21:31, 10 Octombrie 2012
ART. 152 din Codul muncii Actualizat
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plãtite, care nu se includ în durata concediului de odihnã.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numãrul zilelor libere plãtite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncã aplicabil sau prin regulamentul intern.

In consecinata veti dreptul la zile libere platite ,depinde cit s-a stipulat in ROI la nivel de firma.:D
Numărul de zile libere plătite trebuie sa fie stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern al angajatorului .

In caz contrar, numai prin negociere cu angajatorul se poate acorda asa ceva .... In practica, pentru decesul socrilor se acorda 3 zile ...
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere in caz de deces viosalg66 viosalg66 Buna seara La colega mea ,ia murit socrul ,,intrebarea mea este daca mai este valabila 3 zile platite in cazul de deces dar la socru? va multumes (vezi toată discuția)
Zile libere platite deces socru MIRELA BOGHEAN MIRELA BOGHEAN as dori sa stiu daca pt. moartea socrului trebuie primita o zi libera platita de la locul de munca.este o zi pt. ruda de gradul 3 dar din cate stiu eu socrul ... (vezi toată discuția)
Bună seara. socrul meu a decedat în cursul zilei de astăzi. ... stefanpopovici stefanpopovici Bună seara. Socrul meu a decedat în cursul zilei de astăzi. Am dreptul la concediu pentru a mă ocupa de înmormântarea acestuia? Câte zile, care este ... (vezi toată discuția)