avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere in caz de deces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere in caz de deces

Buna seara

La colega mea ,ia murit socrul ,,intrebarea mea este daca mai este valabila 3 zile platite in cazul de deces dar la socru?
va multumes
Cel mai recent răspuns: viosalg66 , utilizator 20:29, 5 Februarie 2015
Art. 152. C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Astfel, temeiul pentru acordarea zilelor pentru evenimente deosebite este contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern al angajatorului .
Daca acordarea acestora este prevazuta in contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern al angajatorului, atunci acesta este obligat sa le acorde.

Dreptului salariatilor de a beneficia de aceste zile ii corespunde obligatia angajatorului de a le acorda , cu precizarea ca acordarea lor sa fie prevazuta in actele mentionate mai sus.
Va multumesc ptr raspunsul promt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere MARIANASAVA MARIANASAVA buna ziua ,daca mia murit tata socru si am plecat la inmormantare la vreo 700 km de locul de munca la cate zile libere am dreptul si ce fel de libere ,platite ... (vezi toată discuția)
Zile libere - platite sau nu ? forsi forsi Buna ziua, suntem un SRL cu 5 angajati, nu avem contract colectiv de munca -nu este necesar conform legii. Unul din angajati are nunta la fiica -sa , la ... (vezi toată discuția)
Deces in familie, zi libera mihamiki mihamiki ieri a murit unchiul meu fratele mamei am dreptul la zi libera?:( va mutumesc (vezi toată discuția)