avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere platite deces socru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere platite deces socru

as dori sa stiu daca pt. moartea socrului trebuie primita o zi libera platita de la locul de munca.este o zi pt. ruda de gradul 3 dar din cate stiu eu socrul nu este ruda de gradul 3.
Cel mai recent răspuns: Biró Somodi Katalin , utilizator 12:35, 12 Iunie 2012
Buna seara,
din cate stiu eu, intre d.voastra si socru este o relatie de afinitate, deci, nu aveti dreptul la nicio zi libera platita..
art.51 d) un salariu mediu pe unitate plătit de unitate la decesul soţului sau soţiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate în întreţinerea salariatului.
Nu beneficiati de o zi libera platita.
1. Iata ce precizeaza CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.61. - (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:
...
d) decesul sotului, copilului, parintilor, socrilor - 3 zile;
...
2. Asadar aveti dreptul la 3 zile libere platite.
:D, am raspuns corect, nu beneficiaza de o zi ci de trei zile.
Scuze @mirela boghean, m-am grabit si am asociat art.privind ajutorul material si celui care prevede zile libere platite pentru evenimente deosebite .
@tudor valeriu, multumesc, raspunsul d.voastra repara greseala mea.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
ContSters42179, utilizator
ªI ce se întâmplă acum în 2012, când nu mai există Contract Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional? În Codul Muncii şi în Legea dialogului social aceste zile libere nu sunt prevăzute...

Alte discuții în legătură

Grad de rudenie Ildyke Ildyke Buna.ce grad de rudenie este intre MINE sí SOACRA?multumesc (vezi toată discuția)
Functionar public- zile libere evenimente familiale deosebite cristina_b cristina_b As dori sa stiu daca pentru functionarii publici exista o prevedere prin care pentru decesul socrului/soacrei exista posibilitatea de a i se acorda zile libere ... (vezi toată discuția)
Zile libere MARIANASAVA MARIANASAVA buna ziua ,daca mia murit tata socru si am plecat la inmormantare la vreo 700 km de locul de munca la cate zile libere am dreptul si ce fel de libere ,platite ... (vezi toată discuția)