as dori sa stiu daca pt. moartea socrului trebuie primita o zi libera platita de la locul de munca.este o zi pt. ruda de gradul 3 dar din cate stiu eu socrul nu este ruda de gradul 3.
art.51 d) un salariu mediu pe unitate plătit de unitate la decesul soţului sau soţiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate în întreţinerea salariatului.
Nu beneficiati de o zi libera platita.
1. Iata ce precizeaza CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.61. - (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:
...
d) decesul sotului, copilului, parintilor, socrilor - 3 zile;
...
2. Asadar aveti dreptul la 3 zile libere platite.
:D, am raspuns corect, nu beneficiaza de o zi ci de trei zile.
Scuze @mirela boghean, m-am grabit si am asociat art.privind ajutorul material si celui care prevede zile libere platite pentru evenimente deosebite .
@tudor valeriu, multumesc, raspunsul d.voastra repara greseala mea.
ªI ce se întâmplă acum în 2012, când nu mai există Contract Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional? În Codul Muncii şi în Legea dialogului social aceste zile libere nu sunt prevăzute...
Zile libere
MARIANASAVA
buna ziua ,daca mia murit tata socru si am plecat la inmormantare la vreo 700 km de locul de munca la cate zile libere am dreptul si ce fel de libere ,platite ... (vezi toată discuția)