as dori sa stiu daca pt. moartea socrului trebuie primita o zi libera platita de la locul de munca.este o zi pt. ruda de gradul 3 dar din cate stiu eu socrul nu este ruda de gradul 3.
In acest caz, evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern al angajatorului...
Buna ziua! cum este acum in 2012 cazul decesului socrului, se acorda zile libere? cum ? cate zile? daca na fost modificat CIM, nici Regulamentul intern? nu pot sa plec la inmormantare pt. ca nu se da zile libere.....
Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Asadar, daca nu aveti asa ceva prevazut in documentele mentionate mai sus, singura posibilitate este o negociere cu angajatorul...
Zile libere
MARIANASAVA
buna ziua ,daca mia murit tata socru si am plecat la inmormantare la vreo 700 km de locul de munca la cate zile libere am dreptul si ce fel de libere ,platite ... (vezi toată discuția)