avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere platite deces socru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere platite deces socru

as dori sa stiu daca pt. moartea socrului trebuie primita o zi libera platita de la locul de munca.este o zi pt. ruda de gradul 3 dar din cate stiu eu socrul nu este ruda de gradul 3.
Cel mai recent răspuns: Biró Somodi Katalin , utilizator 12:35, 12 Iunie 2012
In acest caz, evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern al angajatorului...
Mulţumesc pentru răspunsul prompt.
Buna ziua! cum este acum in 2012 cazul decesului socrului, se acorda zile libere? cum ? cate zile? daca na fost modificat CIM, nici Regulamentul intern? nu pot sa plec la inmormantare pt. ca nu se da zile libere.....
Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Asadar, daca nu aveti asa ceva prevazut in documentele mentionate mai sus, singura posibilitate este o negociere cu angajatorul...
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de rudenie Ildyke Ildyke Buna.ce grad de rudenie este intre MINE sí SOACRA?multumesc (vezi toată discuția)
Functionar public- zile libere evenimente familiale deosebite cristina_b cristina_b As dori sa stiu daca pentru functionarii publici exista o prevedere prin care pentru decesul socrului/soacrei exista posibilitatea de a i se acorda zile libere ... (vezi toată discuția)
Zile libere MARIANASAVA MARIANASAVA buna ziua ,daca mia murit tata socru si am plecat la inmormantare la vreo 700 km de locul de munca la cate zile libere am dreptul si ce fel de libere ,platite ... (vezi toată discuția)