avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de donatie

Revin in forum cu o noua rugaminte pentru sugestii care sa ma indrume intr-o noua problema cu care ma confrunt. In urma unui contract de donatie catre doi frati se specifica clar ce detine fiecare frate in cote egale inclusiv vecinatati pentru o incinta. Nelamurirea mea este dupa ce un frate solicita cadastru si intabulare a partii care i-a revenit pe baza acestui contract cum se face delimitarea clara si faptic in conditiile in care celalalt frate nu vrea sa-si faca cadastru si nici nu ar fi de acord cu un partaj de comun acord a curtii pe care cei doi au mostenit-o?
Va rog daca poate cineva sa ma indrume va multumesc mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: alberta33 , utilizator 12:30, 10 Octombrie 2012
Soluţia este aceea a partajului judiciar (în instanţă).

Multumesc mult pentru raspuns. Puteti sa mi spuneti cate capete de cerere se vor formula pentru ca de fapt asta e una din nelamuririle mele. O alta nelamurire ar fi ca in momentul incheierii contractului de donatie la notariat s-a realizat o schita oarecare adica fara cadastru prealabil care nu mai exista fizic la dosarul notariatului respectiv, unul din frati are cunostinta de ea, dar nu o are si nici nu a avut-o chiar daca se specifica in contract ca anexata, decat celalalt frate o are pentru ca il avantajeaza la impartire si probabil o va prezenta in instanta. Ce valoare are o hasurare facuta de mana in proces?
Solicitaţi partajul prin împărţirea imobilului în două loturi, pe baza unei expertize pe care instanţa o va dispune, şi atribuirea loturilor în proprietatea exclusivă a fiecăruia.

Înscrisul despre care vorbiţi (schiţa) poate fi folosit ca probă pentru dovedirea înţelegerii iniţiale privind împărţirea imobilului.

Deci nu e musai sa chem pe cineva de la cadastru inaintea introducerii actiunii in instanta? Pot contesta schita si cere expertizare? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie alberta33 alberta33 Buna ziua, Revin si apelez la ajutorul dvs celor din forum in speranta ca voi primi si de aceasta data raspunsurile mult dorite. In 1997 a decedat bunica mea, ... (vezi toată discuția)
Cum delimitez un teren de 2 ha detinut in coproprietate? eu si ... danutza33 danutza33 Cum delimitez un teren de 2 ha detinut in coproprietate? Eu si o firma agricola detinem cate 50% din acelasi teren agricol. Terenul are cadastru facut pe ... (vezi toată discuția)
Mostenitori Leordeanu Leordeanu In urma decesului parintilor ei mama noastra(vaduva) obtine certificat de mostenitor si anume teren 250mp si constructii . In 1990 mama i-mi doneaza 5000mp( ... (vezi toată discuția)