avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... malpraxis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

malpraxis

buna ziua,acum un an in noembrie 2011 a venit la cabinet o pacienta recomandata de o ruda a mea.
I-am dat indicatie pt radiografii ,pe care le-a si facut si a venit sa incep trat.( au fost 4 sedinte la care a venit si 3 la care a lipsit in decurs de o luna jumate) am tratat 3 dinti dintre care doar unul l.am finalizat ceilalti aveau doar un pansament provizoriu. in ianuarie 2012 pac m-a sunat si mi-a spus ca nu mai vine....ok ....dar problema acum apare ....luna aceasta pacienta ma suna si ma ameninta ca depune un dosar la tribunal si ca o costa 1000 de euro si ca ma acuza pe malpraxis cum ca eu i-as fi rupt un ac pe canal .
greseala mea a fost ca fiind pin partea unei rude nu mi-am luat poate masurile legale ;fisa ,bon nu l-a vrut, iar radiografiile nu le-am pastrat. ea nu are decat o adeverinta de la radiologie cum ca eu am trimis-o acolo si dinti la care a facut radiografie (nu copie dupa ele).......PT CE MA POATE DA EA IN JUDECATA LA TRIBUNAL? coleciul medicilor nu m-a anuntat de nimic sau poate pacienta vrea sa scoata niste bani si ma sperie? va rog frumos daca puteti sa ma linistiti putin ca eu sunt si insarcinata si nu prea am voie sa ma stresez MA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:27, 17 Octombrie 2012
in principiu, daca e vorba de raspundere penala, ati putea fi acuzata de vatamare corporala din culpa.

totusi, puteti sta linistita. nu se ajunge niciodata nicaieri cu dosarele acestea de malpraxis. Angajati un avocat, daca face plangere penala, ca masura de precautie.
va multumesc
Frumos spus Dl av Vladflesan!! Fara nici o aluzie la speta dnei , consider ca este o mare nedreptate cand doctorii care din incompetenta/ neglijenta /nepasare provoaca decesul unui animal Sau al unei persoane .. Iar dansii nu sunt trasi la raspundere !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operație cu urmări deosebit de grave. este, sau nu, malpraxis? dany_tl76 dany_tl76 Va rog sa imi spuneti daca este sau nu malpraxis : Pentru ca doctorii incearca sa se acopere unul pe altul si raspund: ca nu intruneste conditiile de ... (vezi toată discuția)
Problema cu o lucrare stomatologica catalinu catalinu Buna ziua, Acum 2 luni am facut la un stomatolog o lucrare(imbracarea a doua masele). De cateva sapt a inceput sa ma doar acea zona si am fost la un alt ... (vezi toată discuția)
Malpraxis machiavelli machiavelli Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Tatal meu a fost timp de 10 ani pensionat pe caz de boala (TBC), decizie revizuibila (anual trebuia sa fie ... (vezi toată discuția)