Buna ziua,
In urma obtinerii unui certificat de urbanism in vederea desfiintarii unei constructii aflate pe limita de proprietate, s-a cerut acordul notarial al vecinului de la calcan. Avand in vedere ca imbilul vecin pare a fi parasit, deci vecinul nu locuieste acolo, cum se poate da de urma acestuia, pentru a-i obtine acordul? Am facut o adresa la directia sectoriala de taxe si impozite, expunand problema, insa mi s-a comunicat ca nu mi se poate dezvalui identitatea vecinului, din cauza secretului fiscal, conform codului de procedura fiscala. D-na de la serviciul de urbanism, care a emis certificatul, spune ca primaria trebuie sa fie impartiala si deci nu s-ar putea formula o cerere din partea primariei catre directia de taxe. Intrebarea mea este ce se poate in astfel de situatie, care este calea de a identifica vecinul? Multumesc!
Mere_verzi a scris: Am facut o adresa la directia sectoriala de taxe si impozite, expunand problema, insa mi s-a comunicat ca nu mi se poate dezvalui identitatea vecinului
Din asta se intelege ca dumnealui nu stie cum il cheama pe om, nu se poate adresa Evidentei Persoanelor in acest caz.
Daca ar afla numele, ar putea depune o cerere (care implica si o taxa) insa adresa actuala i-ar putea fi data numai daca vecinul isi da acordul sa ii fie dezvaluita.
Singura varianta pare sa fie extrasul de carte funciara pentru informare.
Vin și eu cu o întrebare legată de aceeași problemă:
Dacă "vecinul" este de fapt un imobil cu mai multe apartamente, trebuie acordul notarial de la fiecare proprietar de apartament în parte sau e suficient de la președintele asociației de proprietari, presupunând că ar exista unul?
Casa pe calcan
mirelaelena
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat de specialitate in ceea ce priveste urmatoarea situatie:
urmeaza sa construiesc o casa si am obtinut ... (vezi toată discuția)