avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intre contracte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intre contracte

Buna, de la ultima mea interventie ca sa zic asa, mi-a expirat contractul de munca, era pe perioada determinata, postul meu nefiind liber pt ca fata de dinaintea mea este in postnatal.....au trecut doi ani, angajatorul trebuia sa-mi refaca contractul...doar ca eu nu mai vreau sa semnez nici o prelungire....am nevoie de vreun act in situatia asta? contractul a expirat pe data de 06.10.2012.....azi suntem in 10.10.2012
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 10 Octombrie 2012
Art. 56 C.mun.:
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
....
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

Asadar, la incetarea raportului de munca angajatorul trebuia sa emita decizia de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu durata determinata DRAGFLO DRAGFLO DUPA EXPIRAREA CONTRACTULUI CU DURATA DETERMINATA TREBUIE SA FAC INCETAREA SI IN REVISAL SAU EL INCETEAZA DE LA SINE DEOARECE AM TRECUT DATA INCETARII (vezi toată discuția)
Concediu medical anca.d anca.d Buna ziua! Am urmatoarea speta: o salariata, in prezent gravida, lucreaza pe o perioada determinata de un an. Contractul de munca ii expira la 31.01.2016 iar ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare contract munca perioada determinata dunare dunare In perioada ian- aprilie am avut un contract de munca pe perioada determinata. Din partea mea nu a existat nicio cerere verbala sau scrisa de prelungire a ... (vezi toată discuția)