Buna, de la ultima mea interventie ca sa zic asa, mi-a expirat contractul de munca, era pe perioada determinata, postul meu nefiind liber pt ca fata de dinaintea mea este in postnatal.....au trecut doi ani, angajatorul trebuia sa-mi refaca contractul...doar ca eu nu mai vreau sa semnez nici o prelungire....am nevoie de vreun act in situatia asta? contractul a expirat pe data de 06.10.2012.....azi suntem in 10.10.2012
Art. 56 C.mun.:
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
....
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
Asadar, la incetarea raportului de munca angajatorul trebuia sa emita decizia de incetare a c.i.m.
Concediu medical
anca.d
Buna ziua!
Am urmatoarea speta: o salariata, in prezent gravida, lucreaza pe o perioada determinata de un an. Contractul de munca ii expira la 31.01.2016 iar ... (vezi toată discuția)