avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua ...am un prieten care este divortat si plateste pensia alimentara la copil in fiecare luna...acum 2 ani din cauza sanatatii a trebuit sa nu mai munceasca si a iesit cu ordonanta..fosta sotie l.a dat in judecata precum ca copilul ar avea drpetul la o parte din banii de ordonanta mentionez ca in fiecare luna i se trimite pensia alimentara...trebuie sa plateasca?? si cat din ordonanta i se cuvine fostei sotii(adica copilului)mentionez ca nu poate munci din cauza unei operatii si a starii de sanatate f,f precare
Cel mai recent răspuns: N_&_K_43 , utilizator 12:42, 12 Octombrie 2012
Daca s-a stabilit sa platesca o suma fixa pe care omul o plateste, nu va avea de platit nimic in plus.
va multumesc pentru raspuns..oricum procesul s.a judecat si a ramas sa vada sentinta...este f.f ingrijorat..pensia alimentara este platita (ii este retinuta din salariul compensator )in fiecare luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate plăti pensia de întreținere proporțional cu timpul petrecut cu tata? copilul stă la el aproape 5 luni pe an grecudana grecudana Soțul meu plătește pensie alimentara pentru doi copii minori , 15 și 8 ani. Copilul cel mic , de când locuim împreună (eu și actualul soț ), își ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la pensia alimentara in schimbul aparatamentului Cosmin_T Cosmin_T Situatie : divort, copil minor. Copilul ramane in grija mamei. Sotul decide sa lase 1/2 din apartament ce i se cuvine lui fostei sale sotii plus inca o suma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - schimbarea destinatarului frezie frezie am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum ... (vezi toată discuția)