avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate plăti pensia de întreținere proporțional ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate plăti pensia de întreținere proporțional cu timpul petrecut cu tata? Copilul stă la el aproape 5 luni pe an

Soțul meu plătește pensie alimentara pentru doi copii minori , 15 și 8 ani. Copilul cel mic , de când locuim împreună (eu și actualul soț ), își petrece pe langa cele 2 weekend.uri stabilite de lege , toate vacantele cu noi ( concedii , tabere plătite de noi).
Se poate ca soțul meu sa ceara în instanță ca în aceste perioade ( aproape 5 luni pe an ) sa nu îi mai plătească pensie alimentara fostei soții? Copilul locuind cu noi nu beneficiază de acești bani.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: grecudana , utilizator 08:31, 19 Noiembrie 2018
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Da se poate legal dar ... ma intreb cat e de moral.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca pensia sa fie stabilita in alt cuantum pt copilul cel mic, sotul dvs trebuie sa se adreseze instantei de judecata. Sa nu mai platesca pensie fostei sotii pt copilul cel mic va fi imposibil, dat fiind faptul ca sta si la ea, cel putin o luna in plus. Adunand chiar toate vacantele mie nu imi rezulta 5 luni pe an, dar dvs stiti mai bine
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc ! Mi se pare corect și moral .Pensia alimentara este pentru întreținerea copiilor nu a fostei soții.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc ! Mi se pare corect și moral .Pensia alimentara este pentru întreținerea copiilor nu a fostei soții.

Asa este, in mod normal pentru perioadele in care copilul este la dumneavoastra fosta sotie ar trebui sa plateasca pensie alimentara.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
gi-jane2, moderator
pai @grecudana asta a si intrebat, daca se poate ca pensia sa fie platita proportional cu timpul...
adica acuma pensia alimentara e de Y lei / luna. Pe an sotul doamnei plateste 12*Y lei.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara N_&_K_43 N_&_K_43 buna ziua ...am un prieten care este divortat si plateste pensia alimentara la copil in fiecare luna...acum 2 ani din cauza sanatatii a trebuit sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am ai eu o intrebare , am un amic casatorit , a avut ... NicoRalu NicoRalu Buna ziua , am si eu o intrebare , am un amic casatorit , a avut o relatie cu alta persoana din care sa nascut un copil , la nastere la luat pe numele lui (in ... (vezi toată discuția)
Este normal???- pensie ceruta ca nedatorata Pannda Pannda Este normal si legal ca fostul sot sa imi ceara pensia alimentara inapoi pentru perioada in care copilul sta la el? Precizez ca el a fost cel care a hotarat ... (vezi toată discuția)