avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua , am ai eu o intrebare , am un amic ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua , am ai eu o intrebare , am un amic casatorit , a avut ...

Buna ziua , am si eu o intrebare , am un amic casatorit , a avut o relatie cu alta persoana din care sa nascut un copil , la nastere la luat pe numele lui (in prezent copilul are 5 ani ) Intre timp s au certat iar mama a pretins un fel se pensie alimentara nefiind legala , dupa 2 ani mama copilului a cerut dublarea pensiei alimentare (nelegala ) amenintand ca daca nu primeste va spune tot familiei amicului meu. Acum eu va intreb ce ar putea sa faca amicul meu sa fie totul legal si fara stres si mama copilului sa nu ceara in fiecare an dublarea alocatiei .Tatal copilului doreste sa plateasca pensie alimentara copilului dar o suma acceptabila si sa scape de amenintarile si stresul mamei.
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2021
NicoRalu, utilizator
Cel mai recent răspuns: NicoRalu , utilizator 23:16, 30 Septembrie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai sa plateasca, cine il retine ? daca nu mai are copii, suma ce trebuie sa o platesca e de 1/4 din cat castiga.
sa ii vireze in cont cu explicatia intretinere copil si gata.
mai departe, daca femeia il da in vileag, omul sa isi asume.
Poate povesti el nevestei inaintea femeii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba este foarte legala.
Odata ce a recunoscut copilul si apare ca tata in certificatul de nastere al minorului, are toate drepturile si obligatile legale, ce decurg din aceasta calitate de parinte. Inclusiv obligatia de intretinere.
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2021
raluk0207, utilizator
M am referit ca nu este nimic legal , este de acord sa plateasca , plateste pensia dar vrea sa scape de amenintari si stres. Nu poate povestii sotiei , a incercat dar va dati seama ce iese.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate povestii sotiei , a incercat dar va dati seama ce iese.

e, sa vedeti ce o sa iasa cand o sa-i povesteasca altcineva.
M am referit ca nu este nimic legal

ati vrut sa spuneti ca plateste fara sa existe o hotarare judecatoreasca prin care sa fie obligat.
"nu e legal", inseamna cu totul altceva, ca nu e corect, nu e cf legii, e ilegal, ceea ce nu e cazul, deci formularea nu e buna.
Da cam asta sta situatia si ar vrea sa faca ceva sa fie legal sa stea linistit , Femeia ii mareste pensia cum vrea ea , deci e un fel de santaj sau amenintare. EL are bunavoint sa plateasca dar nu asa cu marire in fiecare an dupa placul ei.

Alte discuții în legătură

Poate renunta la paternitate ? baikomarilena baikomarilena Sunt divortata din 2002 , iar in urma divortului instanta mi-a incredintat mie ingrijirea fetitei care avea atunci 2 ani. Fostul sot a inceput sa ma ... (vezi toată discuția)
Santaj pensie alimentara Catalin0688 Catalin0688 Buna ziua. Am divortat de aproximativ 7 luni pe cale amiabila. Am convenit cu fosta sotie ca pensia alimentara pe care urmeaza sa o platesc este de 25 % din ... (vezi toată discuția)
Paternitate incertă -Șantaj cu bani dintr-o relație extraconjugala Anais30 Anais30 Soțul unei prietene a avut o relație extraconjugală cu o femeie căsătorită. Aceasta a născut un copil care a fost înregistrat cu numele de familie al ... (vezi toată discuția)