avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este normal???- pensie ceruta ca nedatorata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este normal???- pensie ceruta ca nedatorata

Este normal si legal ca fostul sot sa imi ceara pensia alimentara inapoi pentru perioada in care copilul sta la el? Precizez ca el a fost cel care a hotarat cat si cand sa stea copuilul cu el.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:44, 5 August 2013
Cred ca e normal
- pensia alimentara se acorda pentru copil nu pentru dumneavoastra.
Cum justificati dvs ca ati cheltuit pensia pentru intretinerea copilului, cand copilul este in intretinerea fostului sot? Titularul pensiei de intretinere este copilul, nu mama. mama doar ii administreaza banii, ptr minor. Sau, asa ar trebui sa faca.
Copilul este in vizita, nu? Stabilita de comun acord intre dvs si fostul sot, sau de instanta?
Restituirea intretinerii nedatorate Art. 534
Daca, din orice motiv, se dovedeste ca intretinerea prestata, de bunavoie sau ca urmare a unei hotarari judecatoresti, nu era datorata, cel care a executat obligatia poate sa ceara restituirea de la cel care a primit-o sau de la cel care avea, in realitate, obligatia sa o presteze, in acest din urma caz, pe temeiul imbogatirii fara justa cauza.

Daca deschide proces, va trebui sa va aparati.
Conteaza si cat sta la tata si de cata pensie plateste tata.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Parry Be Cici Parry Be Cici Fiica mea s.a înscris la o școală postliceală obținînd o adeverință pe baza căreia a obținut în instanță dreptul la pensie după vârsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere/alimentara cipriansilviu cipriansilviu Buna seara, am o intrebare care ma macina. Daca muncesc, n-am voie sa primesc pensie de intretinere/alimentara ? Si fac o paranteza. (Tatal meu m-a dat in ... (vezi toată discuția)