avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pensie alimentara
Discuție deschisă în Executare silită

Pensie alimentara

Fiica mea s.a înscris la o școală postliceală obținînd o adeverință pe baza căreia a obținut în instanță dreptul la pensie după vârsta de 18 ani. Nu a urmat cursurile respectivei instituții. Intră pe penal,și unde se încadrează dacă o acționez în judecată? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:36, 10 Februarie 2017
Oricat v-ati dori, nu are legatura cu penalul. Puteti insa sa ii cereti in instanta pensia inapoi ca nedatorata.

Art. 534
Restituirea întreţinerii nedatorate
Dacă, din orice motiv, se dovedeşte că întreţinerea prestată, de bunăvoie sau ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti, nu era datorată, cel care a executat obligaţia poate să ceară restituirea de la cel care a primit-o sau de la cel care avea, în realitate, obligaţia să o presteze, în acest din urmă caz, pe temeiul îmbogăţirii fără justă cauză.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este normal???- pensie ceruta ca nedatorata Pannda Pannda Este normal si legal ca fostul sot sa imi ceara pensia alimentara inapoi pentru perioada in care copilul sta la el? Precizez ca el a fost cel care a hotarat ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere/alimentara cipriansilviu cipriansilviu Buna seara, am o intrebare care ma macina. Daca muncesc, n-am voie sa primesc pensie de intretinere/alimentara ? Si fac o paranteza. (Tatal meu m-a dat in ... (vezi toată discuția)
Nelamurire pensie de intretinere mponta73 mponta73 Buna seara. Sunt intr o situatie in care doar o consultanta juridica ma poate clarifica.Adica in urma celei de a doua sentinte civile am fost obligata sa ... (vezi toată discuția)