avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere/alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere/alimentara

Buna seara, am o intrebare care ma macina. Daca muncesc, n-am voie sa primesc pensie de intretinere/alimentara ? Si fac o paranteza. (Tatal meu m-a dat in judecata pt ca imi da 150 ron pe luna pensie de intretinere, pentru ca muncesc. Pretentiile lui sunt ca isi vrea banii inapoi). Ajutati-ma cu un raspuns. Mentionez ca sunt la facultate si am 23 de ani.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
cipriansilviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:19, 16 Aprilie 2015
Daca munciti nu mai aveti dreptul la pensie pt ca nu mai sunteti in stare de nevoie, putand sa va intretineti singur. In cazul dvs sunt doua conditii, una sa fiti student si alta sa nu va puteti intretine, nu e suficient sa fiti doar student.

Art. 524
Are drept la intretinere numai cel care se afla in nevoie, neputandu-se intretine din munca sau din bunurile sale.
Restituirea intretinerii nedatorate Art. 534
Daca, din orice motiv, se dovedeste ca intretinerea prestata, de bunavoie sau ca urmare a unei hotarari judecatoresti, nu era datorata, cel care a executat obligatia poate sa ceara restituirea de la cel care a primit-o sau de la cel care avea, in realitate, obligatia sa o presteze, in acest din urma caz, pe temeiul imbogatirii fara justa cauza.

Daca dvs lucrati cu jumatate de norma sau aveti venitul f mic astfel incat nu va acopera cheltuielile- taxele la facultate, manuale, intretinere, tatal poate fi obligat sa contribuie in continuare.
E singura dvs sansa- cereti respingerea cererii din acest motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Parry Be Cici Parry Be Cici Fiica mea s.a înscris la o școală postliceală obținînd o adeverință pe baza căreia a obținut în instanță dreptul la pensie după vârsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Este normal???- pensie ceruta ca nedatorata Pannda Pannda Este normal si legal ca fostul sot sa imi ceara pensia alimentara inapoi pentru perioada in care copilul sta la el? Precizez ca el a fost cel care a hotarat ... (vezi toată discuția)