Se face o succesiune a unui imobil inscris intr-o CF veche. Dupa 7 ani d-na notara redeschide succesiunea si introduce un imobil in baza Titlului de Proprietate in baza legii 18/1991. In Certificatul de mostenitor suplimentar pentru al doilea imobil d-na notara face legatura cu Certificatul de mostenitor pentru primul imobil. Astfel se face confuzia ca cele doua immobile apartin aceleiasi CF vechi desi sunt locatii diferite. In situatia creata al doilea imobil se suprapune peste dreprul de proprietate al altui praprietar, cere face parte din CF veche a primul imobil. Ce obligatii avea d-na notara si cum se poate remedia suprapunerea?
Nici nu se putea sa nu faca referire la certificatul initial de mostenitor pentru ca cel de al doilea teren este un supliment adus la masa succesorala. Succesiunea se deschide o singura data prin moarte si se dezbate de un notar care are competenta de la ultimul domiciliul al defunctului. In cazul suplimentarii cu un certificat suplimentar de mostenitor pe un alt bun adus ulterior in masa succesorala de mostenitori se da un nou numar de dosar succesoral care se afla in stransa legatura cu primul dosar in care s a stabilit calitatea si numarul mostenitorilor.
Nu se poate sa se suprapuna doua bunuri nici cu Carte Funciara nici cu nimic.
Daca terenul adus ca supliment este intabulat el are deja o alta Carte funciara.
Cel mult poate , ipotetic vorbind, sa fie o greseala de redactare si sa fie trecut o singura Carte funciara la ambele terenuri, caz in care se procedeaza la rectificarea certificatului de mostenitor suplimentar, din oficiu , daca este greseala de redactare.