In Certificatul de mostenitor, la precizarea unui imobil din masa succesorala, notarul a preluat DOAR ceea ce era specificat in extrasul CF, nu SI ceea ce era specificat in actul de proprietate al decedatului/autorului, si anume in Contractul de vanzare-cumparare al imobilului de catre parintii mostenitorului. Dupa cate stiu, extrasul CF nu este act de proprietate, iar in cadrul dezbaterii succesorale se prezinta si actul de proprietate al dobanditorului anterior, decedat.
Am fost la notar. Motivarea lui a fost ca a trecut asa cum era descris imobilul in extrasul de carte funciara. Va rog o lamurire! Cum trebuia procedat la redactarea Certificatului de mostenitor in anul 2000? Din ce documente se prelua atunci descrierea imobilelor din masa succesorala. Ma refer la partea "compus din....". Am comparat cu un alt certificat de mostenitor din 2001 al altui notar si acela a trecut descrierea imobilului din alte acte (nu stiu care), dar in niciun caz din extrasul CF, pentru ca pe acela il am si nici vorba sa scrie ceea ce a scris notarul in certificat!
Discutii notariale
iany77
Se face o succesiune a unui imobil inscris intr-o CF veche. Dupa 7 ani d-na notara redeschide succesiunea si introduce un imobil in baza Titlului de ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Artigas
Va salut,
V-as ruga sa-mi spuneti daca in cazul unei succesiuni unde unicul mostenitor detinea deja 3/4 din apartamentul defunctei,onorariul notarial se va ... (vezi toată discuția)