avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitionare autobuz
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitionare autobuz

O firma de transport achizitioneaza un autobuz accidentat pentru piese , scoate cateva piese de schimb si vinde auztobuzul cu o valoare mai mica bineinteles , va rog daca puteti sa-mi spuneti cum sa inregistrez in contabilitate ?#-o
Cel mai recent răspuns: Cecilia35 , utilizator 09:18, 11 Octombrie 2012
Achizitia autobuz accidentat:

301 = 401

Obtinerea pieselor prin dezmembrare:

345 = 711
601 = 301

Vanzarea restului:

411 = 708

Descarcarea gestiunii:

601 = 301
Iulian Manea a scris:
Obtinerea pieselor prin dezmembrare:

345 = 711
601 = 301

Intervin cu o mica corectie, Iulian.

Din dezmembrare au rezultat piese de schimb pentru alte autobuze din parcul auto. Acesta a fost de fapt scopul achizitiei.

Se face trecerea din cont 345 in 3024.

3024=345

In momentul consumului se inregistreaza:

711=3024.

Va multumesc frumos !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila...... SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Respectuos as ruga , sa-mi trimita cineva o monografie contabila pt. masini casate, procurate pentru dezmembrare. Va multumesc din inima. (vezi toată discuția)
Monografie contabila dezmembrari auto anca_mih anca_mih Buna ziua. Am primit o firma cu profil de activitate dezmembrari auto, nou infiintata. Documentandu-ma, am vazut ca cea mai frecventa monografie este cea cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile productie mobila lenareg lenareg I-mi spune-ti , va rog daca sunt corecte urmatoarele inregistrari -cumparare bustean lemn 301=401 100 lei -darea in consum a materiei prime BC 601=301 ... (vezi toată discuția)