avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale marire capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

marire capital social

Buna ziua, la srl cu 2 asociati, poate modifica unilateral un asociat capitalul social? ms
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:20, 17 Octombrie 2012
Excluderea unui asociat se face in conditiile art. 222 si urmatoarele din legea nr. 31 / 1990. Majorarea de capital facuta numai de unii dintre asociati nu este motiv de excludere.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Un asociat nu poate majora capitalul social fara consimtamantul celuilalt asociat. Acest lucru poate fi materializat printr-o hotarare a asociatilor sau printr-o prevedere expresa in actul constitutiv, semnat in prealabil de ambii asociati.
Sa nu facem confuzie intre o societate pe actiuni si o societate cu raspundere limitata. Asta pentru ca societatile pe actiuni sunt societati de capitaluri, pe cand SRL este o societate de persoane, unde increderea in persoana asociatului reprezinta fundamentul acestui tip de societate. In acest sens sunt si prevederile art. 192 si art. 194 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.
Exista art. 210, alin(4) care ne permite intr-o situatie de exceptie ca acest lucru sa se intample si fara votul tuturor asociatilor.
De acord, in situatia societatilor pe actiuni.
Of, of,
ART. 221
Societatea cu răspundere limitată îşi poate majora capitalul social, în
modalităţile şi din sursele prevăzute de art. 210.

Alte discuții în legătură

Majorare capital social macnav macnav Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie, si as vrea cateva indrumari in acest sens. In speta: un SRL cu doi asociati, fiecare avand 50-50 parti sociale. Unul ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl xcaret xcaret Buna ziua, Cati membrii AGA sunt necesari a fi prezenti la o convocare AGA avand ca ordine de zi marirea capitalului social? Dar pentru acoperirea ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin aport de dividende lidimotoc lidimotoc Buna ziua, Intrebarea este : intr-un srl cu 2 asociati 50-50, exista posibilitatea ca unul dintre ei sa nu incaseze dividendele timp de cativa ani ( fata de ... (vezi toată discuția)