avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recunoastere mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recunoastere mostenitor

sotul verisoarei mele a murit in vara iar ei au avut termen la curtea de apel in septembrie.sentinta de la curte trebuie depusa la anrp,ea nu are o situatie materiala foarte buna .cum poate sa mai depuna acest act?exista o modalitate mai ieftina de a fi recunoscuta drep mostenitoarea sotului? actele costa cam 1.000lei.va multumim
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:06, 10 Octombrie 2012
La ce acte va referiti. Succesibilii trebuie sa dezbata mostenirea, daca vor sa o faca ieftin si se inteleg, o fac prin mediere.
multumesc, ma refer la un act din care sa reiasa calitatea de mostenitoare.nu inteleg ce inseamna mediere, ea avand copii minori si nu are alte bunuri.ea vrea sa intre in posesia despagubirilor pe lg.9/98 pentru care este in proces (inceput de sotul ei)cu anrp.
Actul de care este nevoie este un certificat de mostenitor, certificat ce se elibereaza in urma dezbaterii mostenirii, dezbatere care se poate realiza in instanta prin mediere si deci mai ieftin.

O alta solutie ar fi sa ceara de la un notar doar un certificat de calitate de mostenitor, acesta costa doar 50-60 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire olteanutinca olteanutinca Buna ziua ! Am fost la un birou notarial si pentru ridicarea unui titlu de plata emis de anrp pe numele tatalui meu care a decedat,mi-au spus ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin mediator ContSters98245 ContSters98245 Buna ziua, puteti sa imi spuneti care este procedura pentru realizarea succesiuni, partajul si iesirea din indiviziune prin mediere? Am inteles ca daca partile ... (vezi toată discuția)
Procedura succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Am urmatoarea situatie:in urma decesului parintilor au ramas mostenitori 7 copii dintre care 2 au decedat ramand la mostenire copiii si sotiile ... (vezi toată discuția)