sotul verisoarei mele a murit in vara iar ei au avut termen la curtea de apel in septembrie.sentinta de la curte trebuie depusa la anrp,ea nu are o situatie materiala foarte buna .cum poate sa mai depuna acest act?exista o modalitate mai ieftina de a fi recunoscuta drep mostenitoarea sotului? actele costa cam 1.000lei.va multumim
multumesc, ma refer la un act din care sa reiasa calitatea de mostenitoare.nu inteleg ce inseamna mediere, ea avand copii minori si nu are alte bunuri.ea vrea sa intre in posesia despagubirilor pe lg.9/98 pentru care este in proces (inceput de sotul ei)cu anrp.
Actul de care este nevoie este un certificat de mostenitor, certificat ce se elibereaza in urma dezbaterii mostenirii, dezbatere care se poate realiza in instanta prin mediere si deci mai ieftin.
O alta solutie ar fi sa ceara de la un notar doar un certificat de calitate de mostenitor, acesta costa doar 50-60 lei.
Mostenire
olteanutinca
Buna ziua !
Am fost la un birou notarial si pentru ridicarea unui titlu de plata emis de anrp pe numele tatalui meu care a decedat,mi-au spus ca trebuie ... (vezi toată discuția)