avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii de indeplinire statut de coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii de indeplinire statut de coasigurat

As vrea sa stiu daca ma mai pot beneficia de asigurarile de sanatate, daca am 24 de ani, nu mai urmez nicio forma de invatamant (am terminat facultatea) si nici nu lucrez (nu realizez niciun venit)... pot fi trecuta la asigurarile parintilor? cum sa procedez??
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 10 Octombrie 2012
Copiii nu pot fi coasigurati ai parintilor, numai reciproca este valabila.
Copiii nu pot fi coasigurati indiferent de varsta.Pot fi doar trecuti la deduceri in cazul in care au peste 18 ani iar veniturile lor sunt sub 250 ron sau nu realizeaza venituri.

Potrivit legislatiei in materie, pot fi coasiguraţi următoarele categorii de persoane: soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere suplimentara persoane in intretinere vs coasigurati Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la persoanele aflate in intretinerea unui salariat. In Codul Fiscal sunt mentionate persoanele care se pot afla in ... (vezi toată discuția)
Copilul absolvent poate fi coasigurat al unuia din parinti? patriciaadina patriciaadina Buna ziua .Am urmatoarea dilema: un angajat are fiul in varsta de 23 de ani , absolvent al facultatii , la zi , sesiunea iulie 2011.Fiul nu inregistreaza nici ... (vezi toată discuția)
Coasigurat bianca40 bianca40 Buna ziua, Sotia unui angajat al societatii la care lucrez, ma intreaba ce acte e necesar sa imi aduca, a.i. sa pot sa-i eliberez o adeverinta de coasigurat ! ... (vezi toată discuția)