avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna seara. In situatia in care un credit nu poate fi achitat integral la scadenta, garantia fiind exclusiv imobiliara, executorul cand se prezinta la usa ptr a vedea imobilul, face si o lista cu bunurile mobile existente in imobil?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 11:11, 12 Octombrie 2012
în mod sănătos NU.Doar obiectul garanției îl constituie (potrivit postării dvs) IMOBILUL și nici de cum mișcătoarele, adică bunurile din acel imobil.Sunt abuzuri ale reprezentanților instituțiilor statului de drept (dacă am putea admite calea statului de drept).Executorul poate fi reclamat la UNEJ București.
Multumesc pentru raspuns! Asa ma gandeam si eu!
Cu stima.
Nu am intalnit situatii similare insa nu consider ca ar fi un abuz (poate exces de zel). Executorul s-a prezentat probabil sa intocmeasca PV de situatie iar prin inventarierea bunurilor mobile si-ar depasi atributiile insa ce il poate opri de exemplu sa puna in acelasi timp si sechestru pe bunurile mobile ale debitorului? (cu conditia sa fi respectat procedura prealabila pentru executarea mobiliara iar debitorul sa raspunda cu toate bunurile sale chiar daca creditul este garantat cu un bun imobil)
nu sunt specialist dar atata timp cat un credit e garantat cu garantie imobiliara in exclusivitate, cum ar putea sa faca PV pe bunuri mobile si sa instituie sechestrul asigurator? Mie mi se pare un abuz. Care ar fi temeiul de drept?
Sa citeasca cu atentie contractul de credit. Faptul ca a garantat cu ipoteca nu inseamna ca se executa ipoteca si gata, daca ramen o diferenta d eplatit, o va plati de bunavoie sau silit. Silit insemnand poprire pe venituri si executarea si a altor bunuri din proprietatea debitorului.

Alte discuții în legătură

Executare silita naepot naepot Ipoteze Creditul este garantat cu ipoteca pe imobilul garantului. Titularul nu mai poate plati si ajunge la executor. Garantul este de acord cu vanazarea ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Executare silita bingo100 bingo100 acum cativa ani am facut un credit cu ipoteca.am avut o perioada nefavorabila si am ramas restanta si contractul nostru a ajuns la executor. din septembrie am ... (vezi toată discuția)