avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

acum cativa ani am facut un credit cu ipoteca.am avut o perioada nefavorabila si am ramas restanta si contractul nostru a ajuns la executor. din septembrie am platit aproape lunar sume cuprinse intre 200 si 900 de euro. in luna iunie i s-a fact sotului si oprire pe salar circa 755 de ron,iar la sfarsitul lunii a fost pus apartamentul in vanzare de catre executor. intrebarea mea: este legal sa-i retina din salar si totodata sa puna si apartamentul in vanzare? cui sa ma adresez? la opc sau sa merg la un avocat?
Cel mai recent răspuns: Wladelu , utilizator 18:50, 5 Iulie 2011
consultati un avocat si faceti contestatie la executare.
Din postul dvs se deduce :

1 poprirea pe salariu ( executare pe bunuri mobile)
2 executarea creantei garantate cu ipoteca. ( executare pe bunuri imobile)

Ca sa fie mai simplu , instanta incuvinteaza executarea sub toate formele ( mobiliara sau imobiliara). Astfel , poprirea a fost o forma de executare pe bunuri mobile ( atentie salariu, dividente, fluxuri de capital sunt bunuri mobile) iar la cererea creditorului ( are acest drept ) s-a sistat poprirea ( executarea pe bunuri mobile) si s-a trecut la executarea bunului imobil ce oricum are o ipoteca de rang 1 ( ipoteca cea mai des pusa de banca pe care mai mult ca sigur o aveti si dvs pe imobil).

Pana aici nimic anormal si ilegal.

Este intradevar necesar un avocat pentru a face contestatie la executare insa nu va va garanta nimeni ca acea contestatie va fi admisa de catre instanta.
Strict ca o parere personala nici nu vad dece ar admite contestatia pentru ca nu s-a intamplat nimic anormal sau ne legal . Nu exista obligatia creditorului ( prin executorul judecatoresc ce ii serveste interesele) sa execute creanta doar pe un anumit tip de bun mobil sau imobil. Contestatia se admite daca au existat probleme pe creanta insasi, legalitatea si exigibilitatea crantei dedusa executari, diferite vicii de procedura ce le-ar putea face executorul iar acesta situatie o poate analiza un avocat studiind actele de la dosar. Dar subliniez creditorul are dreptul de a va executa silit !!!!

Plangere penala = pierdere de timp , nu s-a realizat nici o infractiune, poprirea prin executor perfect legala, valorificarea ipoteci si mai legala.

Plangere la OPC = in acest caz , repet in acest caz o faceti degeaba, execuatarea cerantei garantata de o ipoteca si incuvintata de o instanta de judecata nu poate fi atacata pe cale administrativa de catre opc. Ce credeti ca pot sa faca cei de la OPC sa scoata ipoteca de pe imobil ?! Exclus !

Stiu ca nu am dat vesti bune , dr cam asta e situatia dvs anlizata la rece.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita zumy zumy Buna ziua! am girat cu apartamentul in care locuiesc pentru o linie de credit a unei firme, in anul 2007. In contractul de imprumut mai exista si un alt ... (vezi toată discuția)
Executare silita cornelv cornelv Buna seara. In situatia in care un credit nu poate fi achitat integral la scadenta, garantia fiind exclusiv imobiliara, executorul cand se prezinta la usa ptr ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)