avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna seara. In situatia in care un credit nu poate fi achitat integral la scadenta, garantia fiind exclusiv imobiliara, executorul cand se prezinta la usa ptr a vedea imobilul, face si o lista cu bunurile mobile existente in imobil?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 11:11, 12 Octombrie 2012
Ne putem pune legitima întrebare : dacă una scrie pe hârtie şi alta executăm, ce rost mai are sintagma aceasta mult vehiculată "stat de drept" ? Păi, ce fel de stat de drept este acela când o instituţie a statului de drept, inventariază NU NUMAI BUNURILE IMOBILE ale debitorului dar şi pe cele MOBILE şi chiar a tuturor membrilor familiei ?! Ori şi pe ale vecinilor, prietenilor, binînţeles fără bază legală ? La ce ne-ar mai folosi mult trâmbiţatul slogan cuuu statul de drept? Cumva e dreptul unora să facă ce vor cu viaţa şi intimitatea noastră, cu liniştea noastră, să se plimbe aşaaa cum vor şi pe unde vor? Dacă baza legală era DOAR ªI NUMAI imobilul, de ce ABUZA acel domn executor de bunurile mobile ? Ca să producă spaimă, teroare în sufletul debitorului ?! Desigur, debitorul trebuie să răspundă pt faptele sale DAR numai cu IMOBILUL ipotecat/garantat, NU cu cele mişcătoare! Oare, cât valora IMOBILUL comparativ cu mişcătoarele ? Oricum: banca NU ERA atât de naivă ca să nu pună problema garanţiei creditului pe valoare cea mai mare, de câteva zeci de ori mai mare şi mai sigură şi mai uşor de executat ori de a determina debitorul să NU se ajungă la executarea imobiliară.Las la aprecierea membrilor acestui forum situaţia postată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita naepot naepot Ipoteze Creditul este garantat cu ipoteca pe imobilul garantului. Titularul nu mai poate plati si ajunge la executor. Garantul este de acord cu vanazarea ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Executare silita bingo100 bingo100 acum cativa ani am facut un credit cu ipoteca.am avut o perioada nefavorabila si am ramas restanta si contractul nostru a ajuns la executor. din septembrie am ... (vezi toată discuția)