avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Buna seara
Intrebare: angajatorul are dreptul sa oblige un angajat sa-si efectueze, pe perioada preavizului, concediul de odihna ramas neefectuat pe anul in curs?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:49, 11 Octombrie 2012
muraruelena a scris:

daca nu era programat concediul de odihna, atunci angajatorul ii poate refuza cererea de concediu, ramanand doar compensarea in bani a zilelor de concediu de odihna care i se cuvin pentru perioada lucrata.


Dreptul la CO nu poate fi ingradit. O spune si Codul muncii:

Art. 144. - (1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Ori ca i-l compenseaza in bani ori ca il efectueaza in natura, este acelasi lucru pentru angajator. Consider chiar si ca angajatul se poate adresa instantei pentru limitarea exercitarii dreptului la CO.
:offtopic: Interventie moderator

Puteti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi.
Va rugam sa nu exagerati cu citarea intregului mesaj daca nu e necesar.
Va multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada de preaviz pt restructurare ContSters88537 ContSters88537 Buna ziua, In perioada preavizului pt restrucurare, concediul de odihna se acorda cu acordul partilor sau este dreptul angajatului? Se scad cele 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in perioada de preaviz danuttunad danuttunad Buna ziua, As vrea sa ma ajutati cu un raspuns si anume,daca am 7 zile de concediu de odihna neefectuate aferente anului 2010,iar in data de 14.12.2011 am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)