avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare- plata drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare- plata drepturi

Care dintre cei doi angajatori implicati in detasare achita drepturile salariatului detasat ?
Eu cred ca salariatul este platit de catre angajatorul la care a fost detasat.
Pe mine m-ar interesa sa aflu daca cei doi angajatori pot conveni ca drepturile cuvenite salariatului detasat, inclusiv salariul, sa fie virate de catre angajatorul la care s-a facut detasarea catre angajatorul initial ( care a dispus detasarea ), astfel incat, plata sa fie facuta de acesta din urma direct salariatului detasat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:27, 16 Octombrie 2012
In cazul detasarii, Codul Muncii specifica ca pe aceasta perioada drepturile salariale impreuna cu indemnizatia de detasare sunt platite de catre angajatorul la care s-a dispus detasarea. In cazul in care aces angajator nu plateste drepturile salariale, salariatul se poate intoarce si solicita aceste drepturi salariale de la angajatorul care a dispus detasarea.
Art.47 C.mun.
(1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
....

In baza acordului de detasare incheiat intre cele doua societatii , se poate stabili care dintre cele doua unitati sa plateasca drepturile salariale ... in lipsa unor astfel de clauze, sunt aplicabile prevederile Codului Muncii.
Nu se incalca nici o prevedere legala daca prin acord incheiat intre cei doi angajatori, drepturile personalului detasat vor fi platite de angajatorul care a dispus detasarea ?
Nu se incalca ... insa acest lucru cred ca va trebui adus la cunostinta salariatului detasat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale in caz de detasare larisarazvan larisarazvan Buna ziua In cazul unei salariate care este detasata la o alta societate, drepturile salariale sunt platite de unitatea la care s-a dispus detasarea. Dar ... (vezi toată discuția)
Cetatean non-ue detasat - diurna, tichete apetra apetra Avem 3 cetateni non -UE care au obtinute si avizele de detasare de la Oficiul de Imigrari, dar si viza de lunga sedere pentru detasare. Sunt platiti din ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale de detasare didi_06 didi_06 Un salariat accepta detasarea la o alta societate, cu schimbarea functiei in una inferioara celei ocupata la unitatea de baza.In aceste conditii salariatul va ... (vezi toată discuția)