avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale de detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale de detasare

Un salariat accepta detasarea la o alta societate, cu schimbarea functiei in una inferioara celei ocupata la unitatea de baza.In aceste conditii salariatul va mai putea beneficia de drepturile salariale avute la unitatea de baza, acestea fiind mai favorabile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 10 August 2016
Da, va putea beneficia de drepturile salariale cele mai favorabile, daca schimbarea functiei nu a implicat si modificarea salariului..

Art.47 C.mun.
(1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale in caz de detasare larisarazvan larisarazvan Buna ziua In cazul unei salariate care este detasata la o alta societate, drepturile salariale sunt platite de unitatea la care s-a dispus detasarea. Dar ... (vezi toată discuția)
Detasare- plata drepturi sabinna sabinna Care dintre cei doi angajatori implicati in detasare achita drepturile salariatului detasat ? Eu cred ca salariatul este platit de catre angajatorul la care a ... (vezi toată discuția)
Detasarea-drepturi salariale teomir_tgv teomir_tgv Buna ziua!Am si eu o mare nelamurire: Sunt inspector resurse umane la un Serviciu public de gospodarie comunala.Incepand cu data de 05.01.2009 a fost ... (vezi toată discuția)