avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale in caz de detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale in caz de detasare

Buna ziua
In cazul unei salariate care este detasata la o alta societate, drepturile salariale sunt platite de unitatea la care s-a dispus detasarea. Dar aceasta societate nu acorda tichete de masa. Poate societatea care a dispus detasarea sa acorde salariate aceste tichete, in temeiul art.47 alin. 4 din Codul muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:40, 23 Iulie 2014
Art. 47 C.mun.
(1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
....

Societatea care a dispus detasarea poate acorda tichete de masa salariatului detasat , numai daca asa ceva are prevazut in reg.intern sau in ccm aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean non-ue detasat - diurna, tichete apetra apetra Avem 3 cetateni non -UE care au obtinute si avizele de detasare de la Oficiul de Imigrari, dar si viza de lunga sedere pentru detasare. Sunt platiti din ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale de detasare didi_06 didi_06 Un salariat accepta detasarea la o alta societate, cu schimbarea functiei in una inferioara celei ocupata la unitatea de baza.In aceste conditii salariatul va ... (vezi toată discuția)
Detasare- plata drepturi sabinna sabinna Care dintre cei doi angajatori implicati in detasare achita drepturile salariatului detasat ? Eu cred ca salariatul este platit de catre angajatorul la care a ... (vezi toată discuția)