Buna ziua ,
Am nascut acum un an si am ales sa beneficiez de indemnizatie crestere copil pana la un an.M-am intors la munca cu o saptamana inaintea implinirii varstei de un an a copilului , depunand dosarul in vederea incetarii platii indemnizatiei si de acordare a stimulentului de insertie , chiar in ziua intoarcerii la munca .
Interesandu-ma de ce nu am primit inca stimulentul ,dupa aproape 2 luni de la depunerea dosarului , am ramas uimita sa iau cunostinta de existenta unei decizii de recuperare a unei sume ("platita necuvenit") pt. perioada de la data intoarcerii la munca si data la care copilul a implinit un an - adica o saptamana .
Mentionez ca nu am primit decizia respectiva prin intermediul postei si nici pe alta cale si ma intreb cand oare o primeam daca nu ma interesam eu - mai eles ca este specificat un termen de plata si un termen de contestare a deciziei.X-(
Va rog sa-mi spuneti daca este normal ce se intampla , atata timp cat eu am respectat termenele de depunere a actelor doveditoare cf. legii si ce pot face in aceasta situatie.Multumesc!
1. - Cereti explicatii la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care a emis o astfel de decizie.
- Cred ca, din greseala, AJPIS v-a platit indemnizatia pentru CCC si pentru ultima saptamana desi ati solicitat stimulentul de insertie.
2. Termenul de contestare a deciziei de imputare decurge de la data la care ati semnat de primirea deciziei.
Am fost contactata de cineva de la Ag. de plati si prestatii sociale si intr-adevar , se pare ca mi-a fost achitata indemnizatia si pt. ultima saptamana din greseala . Ca sa nu ma trezesc peste cativa ani cu cine stie ce suma de plata + penalitati +dobanzi la penalit. trebuie sa ma duc la sediul lor sa achit suma "necuvenita" . Daca ar fi mai operativi in prelucrarea dosarelor , nu s-ar mai intampla asa ceva . Multumesc pt. raspuns !