avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia si Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia si Stimulentul de insertie

Buna ziua ,
Am nascut acum un an si am ales sa beneficiez de indemnizatie crestere copil pana la un an.M-am intors la munca cu o saptamana inaintea implinirii varstei de un an a copilului , depunand dosarul in vederea incetarii platii indemnizatiei si de acordare a stimulentului de insertie , chiar in ziua intoarcerii la munca .
Interesandu-ma de ce nu am primit inca stimulentul ,dupa aproape 2 luni de la depunerea dosarului , am ramas uimita sa iau cunostinta de existenta unei decizii de recuperare a unei sume ("platita necuvenit") pt. perioada de la data intoarcerii la munca si data la care copilul a implinit un an - adica o saptamana .
Mentionez ca nu am primit decizia respectiva prin intermediul postei si nici pe alta cale si ma intreb cand oare o primeam daca nu ma interesam eu - mai eles ca este specificat un termen de plata si un termen de contestare a deciziei.X-(
Va rog sa-mi spuneti daca este normal ce se intampla , atata timp cat eu am respectat termenele de depunere a actelor doveditoare cf. legii si ce pot face in aceasta situatie.Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
daniela106, utilizator
Cel mai recent răspuns: daniela106 , utilizator 15:17, 11 Octombrie 2012
1. - Cereti explicatii la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care a emis o astfel de decizie.
- Cred ca, din greseala, AJPIS v-a platit indemnizatia pentru CCC si pentru ultima saptamana desi ati solicitat stimulentul de insertie.

2. Termenul de contestare a deciziei de imputare decurge de la data la care ati semnat de primirea deciziei.
Am fost contactata de cineva de la Ag. de plati si prestatii sociale si intr-adevar , se pare ca mi-a fost achitata indemnizatia si pt. ultima saptamana din greseala . Ca sa nu ma trezesc peste cativa ani cu cine stie ce suma de plata + penalitati +dobanzi la penalit. trebuie sa ma duc la sediul lor sa achit suma "necuvenita" . Daca ar fi mai operativi in prelucrarea dosarelor , nu s-ar mai intampla asa ceva . Multumesc pt. raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de amnistia fiscala pentru indemnizatie crestere copil? alina_ant alina_ant Buna ziua. In data de 30.01.2014, am primit prin posta, o decizie privind restituirea sumei de 163 ron catre DGAS sector 4 pentru ca in perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua, Eu am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani din somaj, dupa 1 an si 3 luni mi-am gasit serviciu, am semnat contract si cand am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil calculata gresit musetel musetel De curând am primit o adresa de la APS in care mi se cerea sa restitui o suma de bani din indemnizatia pentru cresterea copilului incasata in urma aproape 5 ... (vezi toată discuția)