buna ziua! am si eu o intrebare vreau sa imi fac o firma, pot sa fac contract de comodat intre mine si sotul meu pe apartamentul in care locuim pt a-mi face sediul social.....mentionez ca in contract suntem trecuti amindoi (am fost informata ca se poate dar nu inteleg cum) :-/ va multumesc !
Da, se poate face contract de comodat avand ca obiect cedarea gratuita a folosintei imobilului avand ca destinatie sediul social al societatii in curs de constituire.
Contractul se va incheia pe de o parte intre dvs si sotul dvs in calitate de comodanti-proprietari, pe de alta parte cu SC....SRL, societate in curs de constituire, reprezentata de dvs in calitate de asociat/administrator in calitate de comodatar.
va multumesc ! si atunci apartamentul apare pe firma sau nu,de ce va intreb pt ca am inteles ca se va schimba sistemul de impozitare pt locuintele care sunt sedii sociale ....
Prin acest tip de contract dvs nu veti pierde dreptul de proprietate, insa contractul este obligatoriu inregistrat la fisc.
Cand vor introduce impozitul diferentiat vom vedea daca si sub ce forma se va aplica. Este posibil sa se aiba in vedere imobilele cumparate pe firma si care sunt sedii sociale si nu imobilele persoanelor fizice.