avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de comodat

buna ziua! am si eu o intrebare vreau sa imi fac o firma, pot sa fac contract de comodat intre mine si sotul meu pe apartamentul in care locuim pt a-mi face sediul social.....mentionez ca in contract suntem trecuti amindoi (am fost informata ca se poate dar nu inteleg cum) :-/ va multumesc !
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:32, 12 Octombrie 2012
Da, se poate face contract de comodat avand ca obiect cedarea gratuita a folosintei imobilului avand ca destinatie sediul social al societatii in curs de constituire.

Contractul se va incheia pe de o parte intre dvs si sotul dvs in calitate de comodanti-proprietari, pe de alta parte cu SC....SRL, societate in curs de constituire, reprezentata de dvs in calitate de asociat/administrator in calitate de comodatar.
In contract treceti clar cat din apatament puneti la dispozitia firmei si ce acheltuieli din intretinerea spatiului doriti sa le decontati pe firma.
va multumesc ! si atunci apartamentul apare pe firma sau nu,de ce va intreb pt ca am inteles ca se va schimba sistemul de impozitare pt locuintele care sunt sedii sociale ....
Prin acest tip de contract dvs nu veti pierde dreptul de proprietate, insa contractul este obligatoriu inregistrat la fisc.
Cand vor introduce impozitul diferentiat vom vedea daca si sub ce forma se va aplica. Este posibil sa se aiba in vedere imobilele cumparate pe firma si care sunt sedii sociale si nu imobilele persoanelor fizice.
Chiar si acuma imobilele cumparate pe firma platesc un impozit foarte usturator

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru sediu social mihai_pirjol mihai_pirjol Buna ziua, am cateva nelamuriri in legatura cu incheierea contractului de comodat pentru sediul social al unei firme. Am inteles ca acesta poate fi redactat ... (vezi toată discuția)
Model contract comodat - schimbare sediu social pfa violetapotoceanu violetapotoceanu Ma poate ajuta cineva , va rog , cu un model de contract comodat pentru schimbare sediu profesional PFA , am gasit doar in curs de constituire . Daca locuinta ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat sediu social elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: vreau sa imi deschid un SRL. Pentru sediul social pot sa inchei contract de comodat intre mine - ... (vezi toată discuția)