avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA

Buna ziua
Am o colega care are doi copii , iar in urma divortului instanta a stabilit o pensie alimentara din partea tatalui,pensie pe care acesta nu a platit-o niciodata.Ce se poate face ?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: VIORICA_ , utilizator 11:47, 12 Octombrie 2012
Sa faca o plangere pentru infractiunea de abandon de familie prevazuta in Art. 305 Cp
Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească.
In acelasi timp in procesul penal sa se constituie si parte civila pentru primirea banilor restanti.

~ Conținut șters la cerere ~
Acum cat timp a fost asta, de cat timp exista acea hotarare ?
BODEALEX a scris:

Trebuie sa faca o noua actiune in instanta ,dovedind cu martori si aratand ca nu a primit pensia alimentara stabilita.

Stimat forumist,

Cât timp leguitorul a furnizat arma abandonului de familie, respectiv Art. 305 Cod penal, nu văd oportunitatea demarării altei acțiuni civile.

Prin urmare, singura cale rezonabilă - și convingătoare, sub imperiul constrângerii penale - este cea a plângerii penale pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie.

Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
andreigrigoriu, moderator
Acum vreo trei ani a fost data hotararea si pana in prezent nu a primit nimic.Daca ar fi primit bani cum trebuia sa se procedeze? Trebuia sa fie dati cu martori? Nu s-a intamplat, dar nu stiu cum poate sa dovedeasca in instanta?!

Alte discuții în legătură

Abandon familial Adyna2006 Adyna2006 Dintr-o relatie anterioara am un copil caruia tatal ii plateste pensie alimentara.Se poate considera abandon familial daca tatal plateste cuantumul stabilit ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor ghisoiu.e ghisoiu.e Va rog frumos sa ma lamuriti daca tatal unei minore, obligat prin hotarire judecatoreasca sa plateasca pensie de intretinere,are dreptul sa nu plateasca in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua stefania25 stefania25 buna ziua .in urma cu un an am primit de la tribunal custodia baiatului meu definitiva si irevacobila.si la obligat pe tatal sa imi dea o piensie alimentara ... (vezi toată discuția)