Buna ziua
Am o colega care are doi copii , iar in urma divortului instanta a stabilit o pensie alimentara din partea tatalui,pensie pe care acesta nu a platit-o niciodata.Ce se poate face ?Multumesc!
Doamna nu are de dovedit ca nu a primit sau ca a primit, cel ce plateste e interesat sa aiba dovada platii.
As sfatui-o pe doamna sa apeleze de urgenta la un executor judecatoresc sa incerce sa recupereze pensia restanta si sa-i puna poprire pe salariu si pt pensia curenta.
Sumele mai vechi de 3 ani, nu se mai pot recupera prin executare silita.
Daca depune plangere acum dupa 3 ani de neplata, exista riscul sa ii fie respinsa ca tardiv introdusa si astfel pierde timp.
Multumesc mult pt.raspunsuri , dar tatal copiilor este plecat , Dumnezeu stie pe unde , se pare ca peste hotare , deci nu poate face nimic... Datorita acestei pensii , care figureaza doar pe hartie , nu primeste alte ajutoare sociale de care ar putea beneficia , avand in vedere ca nici salariul ei nu este mare.
Daca nu are ce recupera, tatal nu are bunuri sau venituri in tara, sa depuna plangere la politie, sa ia nr de inregistrare a plangerii , iar in cererile sale de ajutoare sociale, sa declare pe proprie raspundere veniturile sale reale.
Abandon familial
Adyna2006
Dintr-o relatie anterioara am un copil caruia tatal ii plateste pensie alimentara.Se poate considera abandon familial daca tatal plateste cuantumul stabilit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua
stefania25
buna ziua .in urma cu un an am primit de la tribunal custodia baiatului meu definitiva si irevacobila.si la obligat pe tatal sa imi dea o piensie alimentara ... (vezi toată discuția)