avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Diferenta TVA pentru valoarea reziduala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Diferenta TVA pentru valoarea reziduala

Buna ziua,

Situatia cu care ma confrunt este urmatoarea: Eu am un leasing PJ pentru un autoturism. Leasingul a fost facut pe 5 ani, incepand cu anul 2009. Eu acum doresc sa termin contractul anticipat si pe langa toate taxele si comisioanele lor, mi se mai cere si o diferenta de TVA pentru valoarea reziduala pe care eu am inclus-o in rate. Ideea este ca in 2009 pana in iulie 2010, TVA-ul era 19%, urmand ca dupa iulie 2010 sa fie 24%. Nu inteleg de ce trebuie sa platesc aceasta diferenta de TVA. Ca daca ipotetic vorbind, TVA-ul ar fi scazut...mi-ar fi dat inapoi acea diferenta.

Va rog sa ma lamureasca si pe mine cineva.

Cu stima,

Radu

Alte discuții în legătură

Stornare valoare reziduala leasing ContSters100486 ContSters100486 Buna ziua, In luna august 2010 am terminat achitarea unui leasing de 36 rate pt un autoturism. Mentionez ca am optat la inceputul contractului pt achitarea ... (vezi toată discuția)
24%tva pentru valoarea reziduala platita pe parcursul derularii contractului? Gil1973 Gil1973 [b]este corect sa mi se factureze diferenta de 5% (24%-19%) pentru valoarea reziduala pe care am platit-o incapand cu cea de-a 13 luna in cadrul ... (vezi toată discuția)
Regularizare tva la factura de leasing lunara si valoare reziduala stefan-neagu stefan-neagu Buna ziua, Acum 4 ani am incheiat un contract de leasing cu Porsche Leasing pentru achizitia unui automobil. Pana la rata 46 inclusiv facturarea s-a facut in ... (vezi toată discuția)