avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA 24%TVA pentru valoarea reziduala platita pe parcursul ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

24%TVA pentru valoarea reziduala platita pe parcursul derularii contractului?

este corect sa mi se factureze diferenta de 5% (24%-19%) pentru valoarea reziduala pe care am platit-o incapand cu cea de-a 13 luna in cadrul cintractului de leasing?
Practic, am avut un contract de leasing derulat pe 3 ani, iar acum, in luna iulie, trebuie sa inchei leasing-ul. Valoarea reziduala si TVA-ul aferent au fost incluse in ratele lunare pe care le-am platit pana in prezent. In momentul de fata societatea de leasing mi-a stornat toate facturile care cuprindeau valorea reziduala si mi-a facturat din nou, aceeasi valoare reziduala, in schimb mi-a adaugat noua cota de TVA (24%).
Dvs. ce parere aveti ? este corect ?
Cel mai recent răspuns: skywalker73 , utilizator 15:37, 20 Octombrie 2010
Da,vanzarea propriu-zisa are loc la sfarsitul perioadei contractante;
Firma iti vindea auto la care se adauga tva de 19% pana acum ,iar de la 1 iulie,iti vinde acelasi produs la care se adauga o taxa pe valoarea adaugata de 24%
Sa inteleg ca ceea ce am platit cu titlul de valoare reziduala pana acum este considerata ca o plata in avans ?
Cand se poate considera ca s-a nascut obligatia de plata a TVA pentru aceasta valoare reziduala ?
Mie nu mi se pare corect daca am platit pur si simplu, timp de doi ani, valoarea reziduala, acum sa fie considerata drept o plata in avans.
Mai mult, in cuprinsul facturilor se mentioneaza simplu doar "valoare reziduala" si nu "avans valoare reziduala".
buna ziua.
aceeasi problema o am si eu, am terminat de platit de cateva luni leasingul si acuma mi-a venit o factura cu regularizare tva la valoare reziduala. ultima factura am platit-o la inceputul lui iulie. am platit 4 ani si acuma mi se recalculeaza tot dupa ce am incheiat socotelile cu ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta tva (19% - 24%) apartament Airscape Airscape Buna ziua, Am achizitionat un apartament in curs de constructie (la data respectiva) la sfarsitul lui 2009. Cota TVA pentru apartament a fost de 5%, iar ... (vezi toată discuția)
Valoarea reziduala la contract leasing meganvio meganvio Poate sa ma ajute cineva cu informatii actuale legate de valoarea reziduala la un leasing auto? Am avut optiunea in ctr.sa platesc in rate valoarea reziduala . ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala leasing autoturism _maria_ _maria_ Buna seara! In luna martie se incheie perioada de leasing la autoturismul pe care il am ,am optat la inceput ca valoarea reziduala sa fie inclusa in rate ... (vezi toată discuția)