este corect sa mi se factureze diferenta de 5% (24%-19%) pentru valoarea reziduala pe care am platit-o incapand cu cea de-a 13 luna in cadrul cintractului de leasing?
Practic, am avut un contract de leasing derulat pe 3 ani, iar acum, in luna iulie, trebuie sa inchei leasing-ul. Valoarea reziduala si TVA-ul aferent au fost incluse in ratele lunare pe care le-am platit pana in prezent. In momentul de fata societatea de leasing mi-a stornat toate facturile care cuprindeau valorea reziduala si mi-a facturat din nou, aceeasi valoare reziduala, in schimb mi-a adaugat noua cota de TVA (24%).
Dvs. ce parere aveti ? este corect ?
Da,vanzarea propriu-zisa are loc la sfarsitul perioadei contractante;
Firma iti vindea auto la care se adauga tva de 19% pana acum ,iar de la 1 iulie,iti vinde acelasi produs la care se adauga o taxa pe valoarea adaugata de 24%
Sa inteleg ca ceea ce am platit cu titlul de valoare reziduala pana acum este considerata ca o plata in avans ?
Cand se poate considera ca s-a nascut obligatia de plata a TVA pentru aceasta valoare reziduala ?
Mie nu mi se pare corect daca am platit pur si simplu, timp de doi ani, valoarea reziduala, acum sa fie considerata drept o plata in avans.
Mai mult, in cuprinsul facturilor se mentioneaza simplu doar "valoare reziduala" si nu "avans valoare reziduala".
buna ziua.
aceeasi problema o am si eu, am terminat de platit de cateva luni leasingul si acuma mi-a venit o factura cu regularizare tva la valoare reziduala. ultima factura am platit-o la inceputul lui iulie. am platit 4 ani si acuma mi se recalculeaza tot dupa ce am incheiat socotelile cu ei?