avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... valoarea reziduala la contract leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

valoarea reziduala la contract leasing

Poate sa ma ajute cineva cu informatii actuale legate de valoarea reziduala la un leasing auto? Am avut optiunea in ctr.sa platesc in rate valoarea reziduala . Am platit majoritatea ratelor cu TVA 19% si ultimele cu 24% conform legii. Acum am achitat masina si am aflat ca trebuie sa platesc retroactiv toata valoarea reziduala la TVA 24%. E corect? Am nevoie urgenta de ajutor!!!#-o Pot sa pierd masina daca nu le platesc!!!!
Cel mai recent răspuns: meganvio , utilizator 16:30, 21 Noiembrie 2010
Depinde cum ati incheiat contractul de leasing. Daca pt platile anterioare cu TVA 19% vi s-a eliberat factura si chitanta , nu puteti fi obligat la plata TVA majorat .
Platiti restul de valoare reziduala , cu TVA-ul corespunzator si nu va poate lua nimeni masina..
Da, am facturi si chitante pentru toate ratele valorii reziduale platite cu TVA 19% si pentru cele cu 24%. Am achitat toata valoarea reziduala. Problema este ca mi-au trimis o factura in care mi se restituie ratele platite cu TVA 19% si o factura pentru aceleasi rate dar cu TVA 24%.
Este nelegal. Nu aceeptati sa vi se restituie sumele platite, Cereti in instanta obligarea soc. de leasing la inmatricularea masinii , daca de buna voie nu consimte.
Va multumesc pentru sfat. Luni ma duc personal la banca si ii informez ca nu sunt de acord cu restituirea sumelor platite . Daca tot nu se rezolva voi cauta un avocat care sa ma reprezinte.:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare reziduala leasing autoturism _maria_ _maria_ Buna seara! In luna martie se incheie perioada de leasing la autoturismul pe care il am ,am optat la inceput ca valoarea reziduala sa fie inclusa in rate ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Stornare valoare reziduala leasing ContSters100486 ContSters100486 Buna ziua, In luna august 2010 am terminat achitarea unui leasing de 36 rate pt un autoturism. Mentionez ca am optat la inceputul contractului pt achitarea ... (vezi toată discuția)