Poate sa ma ajute cineva cu informatii actuale legate de valoarea reziduala la un leasing auto? Am avut optiunea in ctr.sa platesc in rate valoarea reziduala . Am platit majoritatea ratelor cu TVA 19% si ultimele cu 24% conform legii. Acum am achitat masina si am aflat ca trebuie sa platesc retroactiv toata valoarea reziduala la TVA 24%. E corect? Am nevoie urgenta de ajutor!!!#-o Pot sa pierd masina daca nu le platesc!!!!
Depinde cum ati incheiat contractul de leasing. Daca pt platile anterioare cu TVA 19% vi s-a eliberat factura si chitanta , nu puteti fi obligat la plata TVA majorat .
Platiti restul de valoare reziduala , cu TVA-ul corespunzator si nu va poate lua nimeni masina..
Da, am facturi si chitante pentru toate ratele valorii reziduale platite cu TVA 19% si pentru cele cu 24%. Am achitat toata valoarea reziduala. Problema este ca mi-au trimis o factura in care mi se restituie ratele platite cu TVA 19% si o factura pentru aceleasi rate dar cu TVA 24%.
Este nelegal. Nu aceeptati sa vi se restituie sumele platite, Cereti in instanta obligarea soc. de leasing la inmatricularea masinii , daca de buna voie nu consimte.
Va multumesc pentru sfat. Luni ma duc personal la banca si ii informez ca nu sunt de acord cu restituirea sumelor platite . Daca tot nu se rezolva voi cauta un avocat care sa ma reprezinte.:thumbup: