avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... obiectiuni la expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

obiectiuni la expertiza

Buna ziua, a solicitat in instanta efectuarea unei expertize ptr stabilirea valorii unor imbunatatiri la un imobil, si nu sunt multumita, dar nu as vrea sa solicit o contraexpertiza. Am inteles ca pot face obiectiuni la expertiza, dar cum se procedeaza, solicit asta la urmatorul termen sau ?
Cel mai recent răspuns: ContSters191238 , utilizator 18:34, 12 Octombrie 2012
Puteti formula obiectiuni la raportul de expertiza, in scris in doua exemplare, de asemenea puteti cere un supliment de expertiza sau o contraexpertiza, si solicitati oral la termenul urmator admiterea acestora. Aratati pe puncte ceea ce vreti ca expertul sa motiveze logico/tehnic.
daca vi s-a acordat termen pentru" luarea la cunostinta a continutului expertizei', trebuie sa formulati obiectiuni si trebuie sa le depuneti pana la urmatorul termen.
Obiectiunile trebuie formulate concis, legate de nelamuririle ,neconcordantele sau de explicatii suplimentare ce ar rezulta din expertiza efectuata.
mersi
mersi
Obiectiunile dvs. la raportul de expertiza tehnica trebuie sa fie la obiect, eventual sustinute de documente (nemultumirea dvs. fata de concluziile expertului - neconvenabile pentru dvs., nu pot fi considerate obiectiuni viabile), respectiv precizare articol de lege care nu a fost respectat de catre expert.
Obiectiunile se depun in scris la arhiva tribunalului si vor fi analizate de catre instanta la urmatorul termen de judecata. Dupa caz, obiectiunile vor fi acceptate de catre instanta si transmise in scris expertului pentru a da lamuriri suplimentare (completare in scris la raportul de expertiza) sau obiectiunile dvs. vor fi respinse.

Alte discuții în legătură

Pot sa cer o contraexpertiza si un expert parte? niculinapopa niculinapopa Buna seara! Am pe rol un proces (litigiu de munca ) privind recuperare drepturi salariale Expertul desemnat de instanta ,a intocmit raportul de ... (vezi toată discuția)
Partaj, reducere valoare expertiza ctanta ctanta buna ziua mi sa facut expertiza la imobil,dar garajul,si gardul au sumele pe care nu fac cat scrie expertul,ce pot sa fac,fara sa mai platesc alta ... (vezi toată discuția)
Raspuns experti la obiectiuni adi8165 adi8165 Buna ziua Am un caz de granituire in care s-o adus suplimentul la raportul de contraexpertiza de cateva luni in care s-a stabilit, intr-un final, linia de ... (vezi toată discuția)