avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cel ce primeste pensie intretinere,poate fi salariat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cel ce primeste pensie intretinere,poate fi salariat?

Buna ziua.Ma numesc Claudia.Tatalui meu i s-a facut poprire pe pensie,apeland eu la executor judecatoresc.Am inceput masterul,trebuia sa dau vara aceasta examenul de disertatie.
Intreb 1:mai am dreptul la pensie de intretinere?
Intreb 2:pot sa ma angajez fara sa pierd pensia de intretinere?(eu am intrebat la cabinetul executorului-secretara d-lui- ea l-a consultat si-a zis ca da) dar mai vreau o opinie.
Intreb 3:din cauza intarzierii lui pe mai multe luni cu banii,acum i se opreste 50% din valoarea pensiei sau 25% ?
Va rog,un raspuns.
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: claudia_vasilica , utilizator 16:37, 11 Octombrie 2012
1. Mai aveti dreptul la pensia de intretinere daca urmati cursurile unei unitati de invatamant acreditata si nu aveti mai mult de 26 ani.
2. Vă puteti angaja, dar atunci nu ati mai fi in nevoie, deci tatal nu ar mai avea obligatie de intretinere și deci va putea cere oprirea platii pensiei.
3. Pensia de intretinere pentru un singur copil este de pana la 25%. In cazul in care tatal nu plateste un numar de luni se poate pune poprire de pana la 50% din venit.
da,nu am implinit 26 de ani,sunt singurul copil sub 26 ani care urmeaza cursurile unei unitati de invatamant acreditata.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuarea studiilor???? vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Spuneti-mi va rog in ce conditii o persoana se considera ca se afla in continuarea studiilor? Daca nu a absolvit liceul, adica nu a sustinut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara major caloian caloian Platesc copilului o pensie alimentara ,lunar,suma ce se opreste pe statul de plata cf.unei hotarari judecatoresti din 2009.Numai ca fata a terminat ... (vezi toată discuția)
Drepturile familiei sau probleme juridice de familie iloveny iloveny Fiica mea are 22 de ani si termina in aceasta vara facultatea. Vrea sa urmeze un program de master care este destul de costisitor. As dori sa stiu, pana ... (vezi toată discuția)