avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cenzor asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cenzor asociatie

Buna ziua,

Este obligatoriu sa se numeasca un cenzor intr-o asociatie cu 6 asociati?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:55, 12 Octombrie 2012
Da, conform Legii 230/2007 Art. 21(1), la adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari,se vor alege: un comitet executiv ,format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, sau puteti angajarea unui cenzor din afara asociatiei de proprietari, persoana fizica ori juridica de specialitate, pe baza de contract sau conventie de prestari de servicii.
Trebuie sa verifice cineva actele.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
ContSters241232, utilizator
Daca e vorba de o asociatie (ong) nu va trebuie contract cu un cenzor decat daca depasiti 15 membrii cu dret de vot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte SimonaBardea SimonaBardea Buna seara! Presedintele unei asociatii trebuie sa fie proprietar al respectivei asociatii, sau poate fi oricine?. Care este articolul din legea ... (vezi toată discuția)
Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)