avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Procedura de instituire - persoana imputernicita
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Procedura de instituire - persoana imputernicita

Buna ziua,

Poate fi imputernicit cu efectuarea procedurilor de instituire a unei asociatii un consilier juridic neinscris in Colegiu?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:01, 12 Octombrie 2012
Da. In finalul procesul verbal al sedintei in care se intalnesc membrii fondatori ai asociatiei si aproba statutul, actul constitutiv si componenta primelor organe de conducere se trece persoana desemnata de catre membrii fondatori sa parcurga toate etapele de inregistrare a asociatiei , cu nume, cnp, serie si numar buletin, adresa din buletin (consilier juridic).
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
george-neagu, moderator
Multumesc pt raspuns!

As mai avea o intrebare pe acest subiect: consilierul juridic s-a ocupat de toate, inafara de data certa, pe care nu o poate da fara a fi inscris in colegiu si va fi data de un avocat. Dar el a redactat actul constitutiv si statutul, a rezervat denumirea si se va ocupa de procedura de instituire. Ar putea sa incheie un contract de asistenta juridica, pt a putea fi platit pt toata treaba asta?
Da. Puteti sa faceti un contract platit de unul dintre membrii fondatori sau asteptati sa va iasa actele asociatiei de la judecatorie si inregistrarea la finante (codul fiscal) si apoi il platiti pe asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un membru fondator dorește sa iasă din asociație. Mirela1662 Mirela1662 Bună ziua, vă rog să mă ajutați în următoarea problemă: O asociație în curs de constituire cu 3 membri fondatori , s-a emis de către judecatorie ... (vezi toată discuția)
Club sportiv danilov danilov Sunt presedinte a unui club sportiv privat.In urma adunarii generale a membrilor fondatori am hotarat(cu acordul sau)ca unul din membrii sa se retraga din ... (vezi toată discuția)
Hotarare de constituire asociatie grunwald grunwald Buna seara. Pe langa act constitutiv + statut ascoiatie, avocatul zice ca am nevoie si de Hotararea de constituire asociatiei sau Hotararile luate in ... (vezi toată discuția)