avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Hotarare de constituire asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Hotarare de constituire asociatie

Buna seara.

Pe langa act constitutiv + statut ascoiatie, avocatul zice ca am nevoie si de Hotararea de constituire asociatiei sau Hotararile luate in Sedinta Adunarii Generale. Ma poate edifica cineva? Un model va rog, sa stiu ce doreste de fapt. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:10, 26 Noiembrie 2013
Nu exista astfel de documente.
HOTARAREA NR. 1
ASOCIAŢIA ......, judeţul....
data .......

Avand in vedere statutul societatii;
Avand in vedere Legea nr. 246/2005;
Avand in vedere procesul verbal al Adunarii Generale a membrilor asociati din .........

HOTARASTE:

Art. 1. A constitui Asociatia............. si a prezenta actele Ministerului Justiţiei pentru înregistrare.

Art. 2. Se aprobă Actul de Constituire si Statutul .......................

Art. 3. Se numeste Consiliul de conducere in urmatoarea componenta:

Presedinte:
Numele, date din CI etc.

Ce-i asta? Ca mi-a dat o tentativa de model.
Va trebuie un proces verbal al adunarii generale de constituire a asociatiei, semnat de catre membrii fondatori, in care s-au aprobat actul constitutiv si statutul si s-a desemnat persoana, cu toate datele din buletin, care sa se ocupe cu inregistrarea asociatiei din punct de vedere juridic si fiscal.
Unde se prevede aceasta obligativitate/documet?
Eu personal nu am intalnit pana acum asa ceva ... si pot spune ca am constituit cateva sute de ONGuri.

george-neagu a scris:

Va trebuie un proces verbal al adunarii generale de constituire a asociatiei, semnat de catre membrii fondatori, in care s-au aprobat actul constitutiv si statutul si s-a desemnat persoana, cu toate datele din buletin, care sa se ocupe cu inregistrarea asociatiei din punct de vedere juridic si fiscal.

Desigur ca daca unii considera oportun, pot sa faca ca act separat un proces-verbal al sedintei Adunarii Generale ca sedinta de constituire a asociatiei, si separat Actul Constitutiv (si desigur Statutul), astfel ca in Actul COnstitutiv sa fie numai aspectele esentiale, nu si tot felul de detalii ref. cine ce a propus, cum s-au votat componenta primelor organe, ce dezbateri au fost pana la votarea Statutului etc.
In practica insa la infiintare nu se face si PV de AG si Act Constitutiv, ci Actul Constitutiv este practiv PV al AG de infiintare.
Respectivul avocat probabil nu are experienta pe teme ONG si confunda situatia cu cea de la Societatile foste comerciale (SRL, SA....) unde se practica sistemul cu "hotararea..." ca document separat, in loc de PV.... O asemenea "hotarare" de fapt este un extras din PV de AG, care in cazul infiintarii in mod normal este totuna cu Actul Constitutiv....
In concluzie in afara de Act COnstitutiv si Statutu, nu e nevoie de vreun alt proces-verbal sau "hotarare" si cine le pretinde sa indice si baza legala pentru asa o pretentie...
Oricum acel model ridica mari semne de intrebare, de exemplu face referire la Legea 246/2005 care nu este un act normativ de baza si deci nu ar trebui facute trimiteri la el....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea regulamentului de ordine interioara Fille Fille Asociatia a fost constituita in 2006. Membrii asociatiei doresc depunerea regulamentului de ordine interioara. Ce acte se depun la judecatorie pe langa ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Actualizare date asociatie emillius emillius Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu procedurile de urmat in cazul fiecarei situatii de mai jos: 1. Cativa membrii fondatori ai asociatiei au iesit ... (vezi toată discuția)